Film

Skribent

Pontus Sagvold

28 maj 2024 | 14:00

Hollywoods nya favoriter! Har du koll på de 10 hetaste filmstjärnorna just nu?

Har du full koll på den nya generationens skådespelare? De här förväntas bli framtidens superstjärnor.
Dagarna med Cruise, DiCaprio och Pitt är räknade. De är gamla och problematiska. Den nya generationen är unga och har ännu inte hunnit göra hemska saker. Kommer någon av dem bli lika stora som Tom Cruise? Omöjligt att säga, men THR har gjort ett försök att samla ihop de tio skådespelarna med allra högst potential.
 
Listan nedan är sammanställd av filmproducenter, agenter och managers i Hollywood.
 
 

Austin Butler

 
Snubben har tveklöst utseendet och har redan Oscarsnominerats för sin tolkning av Elvis Presley. Framtiden ser ljus ut med kommande projekt med både Darren Aronofsky och Ari Aster. Butler har hånats för hur länge han envisades med att göra Elvis-rösten, men all marknadsföring är bra marknadsföring. Han är just nu aktuell i “Dune: Part Two” och Jeff Nichols-filmen “The Bikeriders”. 
 
Large a6f9250e83e1d1f3abe2a9dfaf231836 anyone powell
 

Glen Powell

 
Powell, 35, är lite äldre än de andra på listan, men Hollywood verkar äntligen ha fattat att Powell är framtiden. Snubben exploderar av karisma. Medan det känns som att Austin Butler ibland försöker för mycket, så känns det som att Powell bara andas coolhet. Han har ännu inte visat att han kan göra de allra seriösaste rollerna, men han har visat att han borde vara med i alla popcorn-filmer. Powell är gjord för bioduken. 
 
Large a6f9250e83e1d1f3abe2a9dfaf231836 ortega
 

Jenna Ortega

 
Med huvudrollen i Netflixsuccén “Wednesday” syntes hon över hela världen. Ortega r bara tjugoett år, men har skådespelat ända sedan 2012, framför allt i Disneyserier. Hon har senare varit med i två ganska bra “Scream”-filmer och Ti West-filmen “X”, men också gjort några icke skräckfilmer som inte lämnade några ringar på vattnet. I framtiden har hon huvudrollen i Tim Burtons “Beetlejuice”-uppföljare och sedan gör hon ett försök att bryta sig loss från skräckgenren med Taika Waitis adaptering av Kazuo Ishiguros “Klara and the Sun”. 
 
Large a6f9250e83e1d1f3abe2a9dfaf231836 elordi
 

Jacob Elordi

 
Elordi har redan kommit långt från sin roll i “The Kissing Booth”-filmerna. Förra året var han med i hyllade “Priscilla” och “Saltburn” och i framtiden kommer han regissera av Guillermo Del Toro och spela Frankensteins monster. Elordis senaste film “Oh, Canada” regisserades av Paul Schrader och har mötts av blandad kritik i Cannes. Även om “Oh, Canada” inte verkar vara en succé så är rollen ett tecken på att Elordi är ett namn som är värt att hålla ögonen på, för om Paul Schrader ser något i dig så har du något i dig. 
 
Large a6f9250e83e1d1f3abe2a9dfaf231836 mescal
 

Paul Mescal

 
Mescal slog igenom stort med tv-serien “Normala människor” och har sedan dess gjort många bra filmval som bland annat “Aftersun” och “All of us Strangers”. Han har hittills hållit ganska låg profil i Hollywood, men har senare i år huvudrollen i gigantiska “Gladiator 2”. Kan han ta det stora steget in i finrummet? 
 
Large a6f9250e83e1d1f3abe2a9dfaf231836 furiosa
 

Anya Taylor-Joy

 
Slog igenom stort med Netflixserien “The Queen’s Gambit”, men hade också fem år tidigare huvudrollen i en av tidernas bästa skräckfilmer “The Witch”. Hennes stjärnstatus sattes nyligen på prov med “Furiosa” som tyvärr verkar floppa på bio. Kanske ännu inte ett namn alla kan, men alla känner igen ansiktet.
 
Large a6f9250e83e1d1f3abe2a9dfaf231836 sydney sweeney
 

Sydney Sweeney

 
Det känns som att hon är överallt. Hade hyllade roller i “Euphoria” och “White Lotus”, men var sedan med i den gigantiska kalkonen “Madame Web”. Hennes kritikerhyllade roll i “Reality” är redan bortglömd och det känns som att Sweeney behöver en roll som verkligen definierar henne. Hennes PR är världsklass, men nu måste hennes filmval bli det.
 
Large a6f9250e83e1d1f3abe2a9dfaf231836 pugh
 

Florence Pugh

 
Slog igenom med “Lady M” och slog sedan igenom ännu större med den moderna skräckklassikern “Midsummer”.  Senare hade hon en roll i “Black Widow” (viktigt med superhjältar om du vill bli en stjärna) och har nästa år huvudrollen i Marvel-filmen “Thunderbolts”. Förra året var hon aktuell i “Oppenheimer” och i år var hon med i “Dune: Part Two”. Hon verkar göra allting rätt.
 
Large a6f9250e83e1d1f3abe2a9dfaf231836 zendaya
 

Zendaya

 
Precis som Ortega kommer hon från en Disney-bakgrund, men visade med “Euphoria” att hon kan göra det här på riktigt. Hon var MJ i "Spider-Man"-filmerna och har en stor roll i Dune-franchisen. Gjorde 2021 ett misslyckat försök på seriös dramafilm med “Malcolm & Marie”, men har i år med huvudrollen i “Challengers” visat att hon verkligen har det som krävs.
 
Large a6f9250e83e1d1f3abe2a9dfaf231836 dune 2 timothee chalamet
 

Timothée Chalamet

 
Är förmodligen den största stjärnan från den senaste generationen. Han har sedan genombrottsåret 2017 med “Call Me by Your Name” varit överallt. Chalamet är tjugoåtta men har redan gjort filmer med Greta Gerwig, Denis Villeneuve, Woody Allen (vilket han bad om ursäkt om), Wes Anderson, Adam McKay och Luca Guadagnino. Han har en resumé som en sextioåring hade mördat för att nudda. Plus har hans förhållande med Kylie Jenner gjort honom till en måltavla för paparazzi och skvallerbloggar. Och det är på det sättet man blir en stjärna på riktigt.
 
Tycker du att någon saknas? Vem tror du kommer att bli nästa Brad Pitt?
| 28 maj 2024 14:00 |