Film

Skribent

Mats Karlsson

30 november 2012 | 15:30

"Hobbit" visas i 48 fps från premiärdagen

"Hobbit: En oväntad resa" kommer att visas i high frame rate på alla SF Bios salonger.

Peter Jackson har under lång tid haft ambitionen att visa "Hobbit: En oväntad resa" i 48 fps (frames per second) och nu meddelar SF Bio att de kommer att erbjuda visningar i det formatet från och med premiärdagen.

Tekniken har fram tills nu varit oprövad på de svenska biograferna och det har varit en kamp mot klockan för att få tekniken installerad och godkänd fram till dess att biljetterna släpps den 3 december (2 december till nattvisningarna).

- Även om det traditionella sättet med 24 bilder per sekund är utomordentligt bra med den nya digitala tekniken, så har det hela tiden varit vår ambition att visa filmen även i High Frame Rate. Nu är alla våra biografsalonger digitaliserade och vi vill naturligtvis fortsatt ligga i framkant när det gäller ny teknik, och samtidigt måste vi förvissa oss om det fungerar. Men nu har det löst sig och det är vi glada för, säger Thomas Runfors, informationschef på SF Bio.

Från och med de första visningarna den 12 december kan alltså "Hobbit: En oväntad resa" ses antingen i traditionell 2D eller så kan man välja att se den i 3D med eller utan High Frame Rate i samtliga SF Bios städer.

| 30 november 2012 15:30 |