Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

4 juli 2015 | 14:00

"Hello Kitty" blir film

Med en galet stor budget.
I år är det 40 år sedan Hello Kitty gjorde entré, och sedan dess har det gjorts tecknade TV-serier, spel, och serietidningar om karaktären, men aldrig förr en långfilm. Det ska det bli ändring på nu då det japanska företaget Sanrio, som äger varumärket, nyligen startat en amerikansk underavdelning som blivit ansvariga för att ta den älskade katten/flickan/vännen till vita duken.

Budgeten ska enligt Deadline ligga någonstans mellan galna 160-240 miljoner dollar (inkluderat PR-kostnader). Jämför det med budgeten för exempelvis "Jurassic World", som låg på 150 miljoner dollar, och det blir uppenbart att japanerna satsar stort på filmen, som ska vara klar till år 2019.

Sanrio Media & Pictures heter den amerikanska underavdelningen, och den leds av Rehito Hatoyama som alltså fått uppdraget att se över filmens produktion. Om det rör sig om en rakt igenom animerad film, eller en spelfilm med skådisar är ännu oklart, och det är också inte känt huruvida Sanrio kommer ta in extern hjälp från något mer erfaret animationshus.

Hur som helst; kattflickan är på väg!

Har vi några "Hello Kitty"-fans bland läsarna månne?
| 4 juli 2015 14:00 |