Serie

Skribent

Alexander Kardelo

24 november 2020 | 08:55

Hånade skådis på Zoom - nu ber tv-regissören om ursäkt

"Euphorias" Lukas Gage blev viral med sin kritik mot "regissörer som snackar skit".
Om du tänkte snacka skit om någon under ett Zoom-möte, se till att ha micken avstängd.

Det enkla rådet kommer från 25-årige skådespelaren Lukas Gage ("Euphoria", "Wireless"), som delade med sig av ett audition-klipp i sociala medier under helgen. I videon hörs en regissör som, omedveten om att han faktiskt hörs, säger:

"These poor people live in these tiny apartments. Like I'm looking at his background, and he's got his TV and you know..."
 

"Jag vet att min lägenhet suger"

 
Gage avbryter honom snabbt, och svarar skämtsamt med att han kan få råd med större om han får rollen.
 
 
Sedan inlägget kom upp den 20 november har det setts av närmare 10 miljoner, och många har spekulerat i vem den klumpige regissören kan tänkas vara. Ingen idé att gissa längre, för han har själv trätt fram.

TV-veteranen Tristram Shapeero ("Brooklyn Nine-Nine", "Never Have I Ever") skriver i ett brev till Deadline att han skäms som en hund och lovar bättring:

"Jag vill ge Mr. Gage en stor ursäkt för mina kränkande ord, mitt proffsiga beteende under provfilmningen och att jag inte gav honom all min fokus och uppmärksamhet. Lukas förtjänade bättre."
 
 

Taget ur sitt sammanhang?

 
Shapeero försöker också förklara hur hans ord har misstolkats:

"Detta hände i augusti efter fyra månaders lockdown. Jag och mina kollegor var imponerade av alla dessa passionerade skådespelare under så speciella omständigheter (...) Jag menade "poor" som i att de förtjänade sympati, inte var fattiga. Mina ord kom ur en äkta uppskattning för vad de behövde gå igenom, instängda i trånga utrymmen och kämpandes för en roll."
 
Vi kan anta att Lukas Gage inte fick rollen som han sökte, men han lyckades iallafall bli en av nöjesvärldens mest omtalade personer under några dagar. Uppmärksamheten kan förhoppningsvis leda till större auditions, och en finare lya framöver.
| 24 november 2020 08:55 |