Serie

Skribent

Alexander Kardelo

23 mars 2021 | 11:30

Han är nye Captain America: "En del kommer hata det"

Spoilervarning om du inte har sett premiäravsnittet av "The Falcon and the Winter Soldier" ännu.
En ny Captain America har gjort entré i Marvels universum, och han lär skapa het debatt bland fansen de kommande veckorna.

Första avsnittet av "The Falcon and the Winter Soldier" avslutades med att presentera Steve Rogers ersättare. Wyatt Russell spelar John Walker - en ny symbol för hopp och hjältemod, eller en flopp som kommer få regeringen att ångra sitt val?

- Folk kommer antagligen att hata det, och en del kommer älska det, säger skådespelaren till USA Today.
 
 
 

Har kastats in i hjälterollen

 
I tv-serien är John Walker en marinsoldat som mer eller mindre tvingats in i rollen som nye Captain America, i en tid då USA behöver en ny hjälte. Sam (Anthony Mackie) som ärvde skölden i "Avengers: Endgame" är inte redo för ansvaret (ännu).

Så vi kan se fram emot ytterligare fem avsnitt där dräkten, skölden och namnet Captain America tillhör någon som inte nödvändigtvis följer samma moraliska kompass:

- Jag tror inte att det finns andra karaktärer i MCU som haft samma dilemma, säger Wyatt Russell. Han måste försöka passa in i den här moralstyrda superhjältevärlden. Han har kastats in i rollen som Captain America, och han ska göra det på sitt sätt. Han vill göra det rätta. Men hans sätt är väldigt specifikt, då han är tränad till en jägare. De är ju marinsoldater. De är inga pojkscouter som Steve Rogers. De är lite mer tvära.
 
Wyatt Russell känner vi igen från "22 Jump Street" och "Overlord". 
 

"Ingen kan spela Captain America som Chris Evans"

 
Tyvärr har Marvel redan förnekat att Chris Evans återvänder som Captain America. Men fansen kan vara lugna. Wyatt Russell är inte här för att ersätta honom för gott:

- Han gjorde ett otroligt jobb. Han är perfekt. Vem mer kan spela Captain America som Chris Evans? Ingen. Det är vad den här serien gör så bra, typ: "Vem fan ska vara Captain America nu? Den här snubben?"
 
"The Falcon and the Winter Soldier" blev den mest sedda seriepremiären hittills på Disney+. Serien består av sex avsnitt och släpps varje fredag. Ett abonnemang kostar 89 kr i månaden - läs mer och prenumerera på disneyplus.com.
| 23 mars 2021 11:30 |