trailer

Skribent

MovieZine

24 maj 2024 | 11:35

Trailerpremiär: "Årets mest galna actionkomedi" är svensk - på bio i höst!

Är den här filmen på riktigt?
Jodå, den är på riktigt - det står ju i titeln. "Guy Manley - A Real Movie" har just också fått ett datum spikat för biopremiär, vilket också vanligen är ett bevis på en films äkthet. Inte alltid. Men typ.
 
Den actionspäckade komedin beskrivs som en hyllning till klassiska actionkomedier med totalt utflippade twister och karaktärer, och får premiär i svenska och amerikanska biografer fredagen den 13 september.
 
Den kallas också för "årets mest galna actionkomedi" - av filmskaparna själva, men de ser ju ut som ett gäng pålitliga grabbar.
 
 

4 personer har gjort allt på filmen

 
Det här är verkligen inte en typisk långfilmsproduktion då teamet bakom filmen består av endast 4(!) personer som gjort allt, från förproduktion, till inspelning och efterbearbetningen.
 
Idén till filmen kom till när regissören och manusförfattaren David Andersson lärde känna huvudrollsinnehavaren och manusförfattaren Baltazar Ploteau under deras gymnasietid. En BETA-version av filmen började produceras under gymnasietiden men färdigställdes aldrig.
 
Det var inte förrän 6 år efter gymnasietiden som projektet togs upp igen med ett enda tydligt mål - den här gången ska den bli klar.
 
- "Guy Manley - A Real Movie" är en film som idag enbart existerar på grund en faktor: vilja - så jävla mycket vilja. Viljan att underhålla, viljan att experimentera, viljan att våga och kanske de viktigaste, viljan att göra något (stort) - tillsammans, säger regissören David Andersson.
 
Tillsammans med kompositören Anton “Cloudjumper” Gustin och gamla klasskompisar tillbaka i rollerna som de en gång spelade under gymnasiet blev produktionen en flera år lång reunion av sena nätter, skratt, svett och blod.
 
 

Vad handlar "Guy Manley" om?

 
Det här är berättelsen om Guy Manley, tidigare världens kändaste hemliga agent, som i sin alkoholfyllda pension kallas tillbaka för ett sista uppdrag av sin före detta chef Buck Cash. Hans uppdrag? Döda Bucks bror, Rich Cash, för att hindra honom från att bli vald till stadens nya borgmästare och därmed stoppa honom från att bli världens mäktigaste person! Kaos, full fart och förstörelse följer...
 
“Guy Manley - A Real Movie” är en hyllning till filmskapandet. Inspirerad av känslan, looken och de fyndiga replikerna från actionfilmerna från 80- och 90-talen - med en touch av sci-fi och fantasy.
 
Filmen utlovar inte bara en nervkittlande åktur genom spänning och skratt, utan också en fartfylld fest fylld av visuella effekter och dumma one-liners.
 
Filmen hade sin internationella premiär på världens viktigaste filmfestival för genrefilm, Sitges Film Festival i Spanien 2023, och nu står äntligen "Guy Manley – A Real Movie" redo för att erövra, inte bara Sverige, utan hela världen.
 
- Vi är otroligt stolta över att få presentera "Guy Manley - A Real Movie" för den svenska publiken. Det här är en typ av film man sällan ser på svenska biodukar. Vi ser fram emot att ta Sverige med storm, säger producenten Erik Andersson på produktionsbolaget Läsk.

Se trailern nedan!
 
| 24 maj 2024 11:35 |