Skribent

Mats Karlsson

8 juni 2012 | 19:30

Guiness Rekordbok blir film

Tro det eller ej, men Warner Bros planerar att filmatisera den välkända rekordboken.

Filmbolaget Warner Bros må ha stora väntade projekt framöver, såsom "The Dark Knight Rises" och "The Hobbit". Men att de skulle filmatisera en rekordbok var mindre väntat, men så är deras planer. De håller nämligen på att säkerhetsställa rättigheterna till en filmatisering av Guiness Rekordbok.

Boken skapades 1950 av Sir Hugh Beaver och direktören för Guiness Breweries som deltog vid ett party på Irland och blev intrasslad i en Monty Python-liknande diskussion om diverse olika märkliga frågor som var svåra att hitta svaret på. Gruppen insåg snart fördelarna med att ha en rekordbok med alla svar.

Nu kan denna otroligt välkända bok med uppgifter om vem som är längsta och tyngsta människan, vem som har bakat den största tårtan och vad personen heter som har ätit upp ett flygplan. Alla dessa måste-frågor får vi nu snart se svaret på och i visualiserande form på filmduken dessutom.

Vad som kan tänkas bli en hållbar story för en filmatisering är än så länge oklart. Likaså vem som ska regissera och spela huvudrollerna. Intressant ska det minst sagt bli att se hur de ska lösa det.

| 8 juni 2012 19:30 |