Film

Skribent

Mats Karlsson

13 maj 2012 | 20:01

"Gudfadern"-prequel kan bli verklighet

Den beryktade boken "The Family Corleone" kan snart hamna på bokhandlarnas hyllor och nästa steg kan troligtvis bli en filmatisering.

Mario Puzo so har skrivit den mycket välkända romanen "The Godfather" som resulterade i extremt hyllad filmtrilogi, i regi av Francis Ford Coppola. Men Ed Falco har enligt Deadline skrivit en prequel till "Gudfadern", nämligen "The Family Corleone", som baseras på ett orört manus av Puzo.

Paramount stämde dock Puzos dödsbo och hävdade att de ägde rättigheterna och att boken skulle smutsa ned filmerna. Men nu har parterna kommit överens att publicera boken. Paramounts advokat inser att ärendet kan bli ännu mer komplicerat om boken blir en storsäljare och om ett intresse för en filmatisering väcks till liv.

Handlingen utspelar sig i New York, 1933. Ingenting är viktigare för Vito Corleone än familjens framtid. Medan hans yngsta barn, Michael, Fredo och Connie är i skolan omedvetna om sin pappas verkliga sysselsättning oroar Vito sig för sitt äldsta barn, Sonny. Vito försöker få 17-åriga Sonny att bli affärsman, men Sonny vill hellre gå i sin faders fotspår och bli delaktig i familjens affärer.

Vill du se en fjärde film på biograferna? Kommentera nedan.

| 13 maj 2012 20:01 |