Skribent

Alexander Kardelo

28 september 2013 | 17:01

"GTA V" har överraskningar för filmnördar

Byggnader från "Snuten i Hollywood" och "Die Hard" har sin självklara plats på kartan i San Andreas.

Så fick vi till slut en chans att nämna årets största spelsläpp även på MovieZine! Medan Rockstar Games ställer sig tveksamma till en filmatisering, har skarpsynta gamers rapporterat om att flera kända filmplatser figurerar i den fiktiva staden Los Santos.

Likheterna med Los Angeles är många, så givetvis har flera landmärken och mer berömda byggnader programmerats in i storsäljaren "Grand Theft Auto 5". Vinewood-skylten är den tydligaste, men du kan också hålla utkik efter...

Polisstationen från "Snuten i Hollywood"

Egentligen: Beverly Hills City Hall. Hittas i spelet i lyxområdet Rockford Hills.

Hotellet från "True Lies"

Heter i verkligheten Westin Bonaventure Hotel. Den digitala kopian står i Downtown Los Santos.

LA River från "Terminator 2"

...Och sådår hundra andra actionfilmer. Platsen har blivit populär för biljakter, något som bland andra "Point Break", "Gone in 60 Seconds" och "Chinatown" också utnyttjats.

Nakatomi Plaza från "Die Hard"

När John McClane spöade skurkar för första gången, var han i själva verket på Fox Plaza. "GTA V" har skämtsamt döpt om huset till Weasel Plaza, och den finns inte långt från tidigare nämnda polisstation.

En hyllning till "No Country for Old Men"

I vildmarken nära Raton Canyon utspelar sig en scen med uppenbara likheter till bröderna Coens film. En skottlossning har ägt rum och en väska full med pengar väntar på dig. (MMGN berättar hur du hittar dit.)

Film School Rejects listar några mer påskägg för den filmintresserade. Har du hittar ännu fler? Kommentera nedan.

| 28 september 2013 17:01 |