Skribent

Andreas Samuelson

14 augusti 2013 | 13:01

Grattis Mila Kunis, 30 år!

Brunetten som gjorde sig ett namn via "That 70's Show" och "Family Guy" tar det officiella steget till vuxenrollerna när hon nu fyller 30.

Den 14 augusti 1983 föddes Milena Markovna Kunis i Tjernivtsi (i Ukrainska SSR i Sovjetunionen), i en judisk familj som hon flyttade till Los Angeles med vid sju års ålder. Hon visste tidigt att hon ville bli skådespelerska och började agera redan som nioåring. Hon gick i en skådespelarskola där hon träffade sin blivande agent.

Efter småroller i diverse filmer och TV-serier fick hon sitt genombrott som Jackie i TV-serien "That 70s Show" 1998, en roll hon ljög om sin ålder för att få. Året därefter hoppade hon på en annan populär serie, "Family Guy" där hon bidrog med rösten till dottern Meg.

Filmroller, som i "Dumpad" och "Max Payne", började rulla in och så småningom bevisade hon sig som dramatiskt fullfjädrad aktris när hon spelade Natalie Portmans rival i hyllade "Black Swan". Hon fick sin första ordentliga huvudroll i romcomen "Friends with Benefits" och har på sistone synts i titlar som "Ted" och "Oz the Great and Powerful".

Kunis har de senaste åren bevisat att hon är mer än bara ett vackert utseende. Rollen i "Black Swan" innebar inte bara en Golden Globe-nominering och Marcello Mastroianni Award på Venedigs filmfestival utan även ett välförtjänt erkännande från Hollywood. Tonåringen från "That 70s Show" har växt upp och är numera en filmstjärna att räkna med.

| 14 augusti 2013 13:01 |