Skribent

Andreas Samuelson

20 augusti 2013 | 11:01

Grattis Andrew Garfield, 30 år!

Ynglingen som senast tog på sig Spindelmannens trikåer blir vuxen på riktigt när han nu fyller 30. Vi firar Andrew Garfield!

Andrew Russell Garfield föddes den 20 augusti 1983 i Los Angeles men flyttade redan vid tre års ålder till moderns hemland England. Han började skådespela medan han gick på privatskola och började vid 19 års ålder studera på Central School of Speech and Drama.

Han började spela teater och medverkade i en rad TV-serier som "Sugar Rush" och "Doctor Who" innan han filmdebuterade med huvudrollen som en ung ex-fånge i "Boy A" (2007) för vilken han belönades med BAFTA TV Award. Han följde upp med roller i "Lejon och lamm" som Robert Redfords elev, "Red Riding"-trilogin som en ung reporter och "The Imaginarium of Doctor Parnassus" som titelkaraktärens assistent.

Rollen som en av Facebook-grundarna i "The Social Network" innebar det ultimata genombrottet (samt en Golden Globe-nominering) och efter dramat "Never Let Me Go" fick han den eftertraktade superhjälterollen i "The Amazing Spider-Man". Kommande uppföljaren samt Martin Scorseses "Silence" är bara två av många filmer i den glödheta men likväl begåvade stjärnans karriär.

| 20 augusti 2013 11:01 |