Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 mars 2021 | 14:15

Glenn Close nominerad till både Oscar och Razzie

Det råder uppenbart delade meningar om skådespelerskans insats i "Hillbilly Elegy".
Här är något som inte händer ofta. Glenn Close har blivit nominerad till både en Oscar och en Razzie. Rollen som bitter matriark i Ron Howards Netflix-drama "Hillbilly Elegy" är en som uppenbarligen delar folk i två läger.

När 2021 års Oscarsnominerinar presenterades tidigare idag stod det klart att Close fått sin åttonde nominering. Men trots fantastiska rollprestationer genom åren, från "Garp och hans värld" (1982) till Björn Runges "The Wife" (2017) har hon ännu aldrig vunnit. Frågan är om det är dags i år?

Under helgen blev hon även nominerad av Razzie-galan, "anti-Oscarn" som lyfter fram årets sämsta filminsatser. Att bli nominerad för Oscar och Razzie samma år är ovanligt, men det har hänt förr. Amy Irving dubbelnominerades för "Yentl" och James Coco för "Only When I Laugh" under tidiga 80-talet, påminner oss EW.com om.

Andra som nominerats samma år men för olika roller är Jack Nicholson, Santa Bullock och Melissa McCarthy.
 
 
Trots att "Hillbilly Elegy" gav Oscarsvibbar i sin första trailer, blev det bara två nomineringar till filmen. Förutom Bästa kvinnliga biroll kan den även vinna för Bästa makeup & hår.

"Ge åtminstone en guldgubbe till personen bakom hår- och makeup för det är en konst i sig att förvandla den vanligtvis strålande Amy Adams till en sorgsen heroinmissbrukare", skrev Charlotte Brange i MovieZines recension.
 
"Hillbilly Elegy" finns att streama på Netflix. Ni som sett den - vad tycker ni om Glenn Closes insats?
| 15 mars 2021 14:15 |