Film

Skribent

Alexander Svensson

26 december 2023 | 20:31

George Clooneys nya idrottsdrama är en vattendelare bland kritiker

Kritikerna är inte överens om kvalitén hos George Clooneys senaste film som regissör.
George Clooney har regisserat en ny film! Den heter “The Boys in the Boat” och följer det amerikanska roddarlaget i OS i Berlin 1936. Filmen är baserad på boken med samma namn av Daniel James Brown. Med Clooney bakom rodret, Callum Turner och Joel Edgerton i huvudrollerna, och en grupp gripande historiska personer att basera dramat på så borde “The Boys in the Boat” ha alla förutsättningar för att ro i mål. Ändå är många av kritikerna inte särskilt imponerande.
 
På Rotten Tomatoes har “The Boys in the Boat” ett genomsnitt på 57% procent vilket kanske inte är en förkrossande katastrof, men knappast bra heller.
 
 
En kritisk recension kommer från brittiska The Times, där recensenten Kevin Maher delar ut en tvåa och skriver:
 
"Det är dags att ställa frågan, 'Finns det någon genre som George Clooney inte kan regissera... dåligt?'"
 
En annan kritisk kritiker är Colliders Chase Hutchinson, som ger "The Boys in the Boat" det låga betyget 3/10 och skriver: 
 
"För att vara baserad på en såpass minnesvärd berättelse så är det otroligt hur lättglömd "The Boys in the Boat" är. Clooneys regi är så tom och manuset så banalt att det lämnar en dedikerad rollbesättning strandade ute på vattnet utan att kunna göra något meningsfullt.
 
Joel Edgerton ser bister ut.
 
Ett mer positivt omdöme kommer från Nell Minow på RogerEbert.com, som ger en 3.5 av 4 och skriver:
 
"När folk säger 'man gör inte den där sortens film längre' så är det den här sortens film de pratar om."
 
Film Festival Today är man också övertygade av "The Boys in the Boat". Filmen får 3/4, och recensenten Christopher Llewellyn Reed skriver: 
 
"Det kanske inte är hög konst, men det är väldigt bra underhållning."
 
 
Summan av kardemumman verkar vara att "The Boys in the Boat" är en ganska traditionell och gammaldags sportdramafilm, en film som kanske inte överraskar men levererar det den utlovar. "The Boys in the Boat" har haft premiär i USA, och saknar än så länge ett svenskt premiärdatum. Förhoppningsvis ror filmen hit någon gång under det kommande året. 
 
| 26 december 2023 20:31 |