Film

Skribent

Alexander Dunerfors

25 december 2013 | 15:30

Första recensionerna sågar "47 Ronin"

Snyggt men katastrofalt tråkigt, lyder omdömet för samurajsagan med Keanu Reeves.

Reklamfilmmakaren Carl Rinsch kunde nog inte ha fått en sämre start på sin filmkarriär. Budgeten skenade iväg, scener var tvungna att skrotas och studion har klippt om "47 Ronin" in i det sista. Nu har samurajhistorien till slut haft premiär. Dessvärre.

"Det är visuellt imponerande men filmen kämpar med att fånga och behålla publikens intresse, oavsett om de känner till legenden som ligger bakom", skriver Variety.

"Budgeten på 175 miljoner dollar syns i de snygga miljöerna... Det är en ambitiös första film, men den faller på karaktärerna, på det känslomässiga engagemanget och på drivet i berättelsen", tycker The Hollywood Reporter.

"Den här historien har berättats många gånger förut av japanska konstnärer. När Hollywood försöker ta den till västerländsk publik känner de sig tvungna att jazza till det med övernaturliga element som häxor och monster", klagar Slant Magazine.

"Så mycket är fel med "47 Ronin", så jag börjar med det som funkar: Keanu Reeves samurajsaga har filmiska actionscener med svärdfighter och färgstarka mytologiska varelser", skriver The Wrap.

Men det är iallafall en konsekvent film, tycker Digital Spy:

"Den är rakt igenom avskyvärd från början till slut."

"47 Ronin" är just nu planerad för svensk biopremiär den 14 mars, men bli inte förvånad om den skulle gå direkt till DVD-hyllan.

| 25 december 2013 15:30 |