Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 augusti 2013 | 21:01

Första filmerna klara för Fantastisk Filmfestival

Vampyrer, samurajer, science fiction och Shakespeare står på schemat i Lund i höst.

Det blir ingen höst utan en ny omgång fantastiska filmer i Lund. Den 26:e september är Fantastisk Filmfestival tillbaka med celebra gäster och spännande premiärer. MovieZine kan idag presentera de första titlarna som är klara...

The World's End

Edgar Wrights avslutande del i Cornetto-trilogin. Simon Pegg, Nick Frost och deras gamla polare vill återskapa en legendarisk pubrunda men det är inte bara de som förändrats utan det är även något mystiskt med ortsbefolkningen. Efter att ha gett sig på zombies och buddy cops har nu turen kommit till sci-fi för den fantastiska trion!

Byzantium

Efter nästan 20 år återvänder Neil Jordan till vampyrgenren. Då var det "En vampyrs bekännelse" och nu är han tillbaka med "Byzantium". Gemma Arterton och Saoirse Ronan spelar de två mystiska kvinnorna som dyker upp i en nergången kuststad där deras förflutna snart kommer ifatt dem.

Rurouni Kenshin

Live action versionen av Mangan/animen som i väst är mer känd som "Samurai X". Otroligt fartfylld och underhållande swordsplay-action med fullkomligt briljant fightkoreografi!

We Are What We Are

Jim Mickle har tidigare visat oss ett Manhattan fyllt av rått-zombies i "Mulberry Street" och tagit oss med på en lika rå som svårförglömlig vampyrtripp genom "Stake Land". Nu gläntar han på dörren till ett sektliknande amerikanskt hem där ett välbevarat familjerecept står på menyn, gärna avnjutet med favabönor och en fin chianti.

Much Ado About Nothing

Att låta Shakespeare tolkas av mannen bakom "Buffy The Vampire Slayer" och flytta The Globe Theatre till en lyxvilla i södra Kalifornien låter kanske som en teaterkritikers allra svettigaste febermardröm. Men när Joss Whedon tog en paus från inspelningen av "The Avengers" och bjöd in sina skådespelar-vänner från "Firefly" och "The Cabin in the Woods" för att "festa och recitera Shakespeare" menade han fullaste allvar, och resultatet är en av årets mest oväntade njutningar.

Årets upplaga av Fantastisk Filmfestival pågår mellan 26/9-5/10.

| 19 augusti 2013 21:01 |