RYKTE

Skribent

Alexander Kardelo

20 november 2020 | 10:30

Fler stora Disney-filmer kan gå direkt till streaming

"Mulan" var bara början. Även "Cruella" med Emma Stone och "Pinocchio" med Tom Hanks skippar biograferna, enligt rapporter.
Filmindustrin lever i en minst sagt osäker tid efter ett omskakande 2020. Coronaåret har fått många filmer att skippa bioduken för att istället hitta hem på streaming.

För Walt Disney Studios har den nylanserade streamingtjänsten Disney+ visat sig vara en vältajmad räddning. Filmer som "Mulan" och Pixars animerade "Själen" ska snart släppas på tjänsten, och fler ska det bli enligt en rapport från Deadline.

Sajten skriver att familjefilmen "Cruella" står på tur. Emma Stone spelar huvudrollen som Cruella DeVil, den ondskefulla modeikonen som gjorde sig osams med 101 dalmatiner. Filmen är redan inspelad och är (var?) planerad för biopremiär våren 2021, men sannolikt går den till Disney+ istället.

Samma öde väntar kommande filmer som Robert Zemeckis "Pinocchio" med Tom Hanks i rollen som dockmakaren Geppetto, och David Lowerys nytolkning av sagan "Peter Pan & Wendy".

Disney+ har redan fått 75 miljoner prenumeranter inom loppet av ett år, så det lönar sig onekligen för studion att satsa mer på streamingtjänsten.

Trots många rykten kring Marvel-filmen "Black Widows" öde är den fortfarande planerad för bio 2021.
 
| 20 november 2020 10:30 |