Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 december 2020 | 13:10

Filmstadens biografer kommer inte att öppna i år

Ett preliminärt nytt datum har satts till den 3 februari.
När Filmstaden stängde sina biografer den 24 november var det med förhoppningen att kunna öppna igen efter fyra veckor (23 december). Men julhelgen närmar sig, och coronaläget har dessvärre inte förbättrats. 8-personerregeln för allmän sammankomst står fast, och de flesta av landets biografer håller stängt tills vidare.

Enligt källor till MovieZine har Filmstaden satt ett nytt öppningsdatum den 3 februari. Datumet är vad vi förstår preliminärt, och kan komma att ändras igen.

Filmdistributörerna har redan informerats om det nya datumet och flera premiärer har nyligen flyttats till den första helgen i februari. Bland annat har storfilmen "Wonder Woman 1984" fått ett nytt premiärdatum 3 februari, och Riz Ahmed-dramat "Sound of Metal" planeras till 5 februari.

Den svenska biopremiären av "Wonder Woman 1984" hänger dock på att Filmstadens biografer har öppet i de stora städerna, och att kapaciteten höjs minst 50 personer per salong. I USA släpps filmen redan 25 december, då också på streamingtjänsten HBO Max. Det är dock inte aktuellt att släppa den på streaming i Sverige.

MovieZine har sökt Filmstaden för en kommentar.
 
 
Flera mindre och oberoende biografer håller fortfarande öppet. I december kan man bland annat se filmer som "Falling" (nu på bio) och svenska "Spring Uje, spring" (premiär 18 december).
| 14 december 2020 13:10 |