Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

24 mars 2021 | 10:35

Evan Peters spelar Jeffrey Dahmer i nya Netflix-serien "Monster"

Ryan Murphys nästa Netflix-serie "Monster: The Jeffrey Dahmer Story" har hittat sina huvudrollsinnehavare.
Efter att ha släppt tv-serier som "Ratched", "Hollywood" och "The Politician", så har det blivit dags för nästa Ryan Murphy-produktion att ta form. Variety rapporterar att Evan Peters ("American Horror Story", "WandaVision") har landat huvudrollen som den ökände seriemördaren Jeffrey Dahmer. 
 
Det var sedan tidigare redan känt att Emmy-vinnaren Richard Jenkins ("Six Feet Under") kommer att spela Dahmers pappa. Pappan var en kemist som visade en ung Jeffrey hur man använde sig av blekmedel och hur man kunde bevara djurskelett... tekniker som seriemördaren senare använde i vuxen ålder mot sina offer.
 
"Monster" kommer att berätta historien om hur Dahmer blev en av USA:s mest skräckinjagande seriemördare, efter att ha mördat 15 män och pojkar på de mest avskyvärda sätt. Tanken är däremot inte att glorifiera Dahmers hemskheter utan att berätta historien ur offrens perspektiv samt lägga fokus på hur polisernas inkompetens lät mördaren komma undan, trots att Dahmer greps flera gånger under åren som han fortsatte att mörda.
 
Variety rapporterar också att Niecy Nash ("Scream Queen") är klar för rollen som Glenda Cleveland, Dahmers granne som vid flera tillfällen varnade polisen om sin grannes udda betéende. Penelope Ann Miller ("Gaslight") kommer att spela Dahmers mamma. Shaun Brown ("Run") spelar Tracy, ett offer som lyckades fly och slutligen så är skådespelaren Colin Ford ("Daybreak") klar för en roll som kommer att heta Chazz.
 
Murphy kommer att skapa serien tillsammans med Ian Brennan ("Ratched", "Hollywood"). Carl Franklin ("Mindhunter") kommer att regissera piloten medan Janet Mock ("Pose", "Hollywood") kommer att både skriva och regissera flera avsnitt också. Serien kommer att bestå av totalt 10 avsnitt.
 

Läs också: Klart för tre nya säsonger av ”American Horror Story”

 
Kommer du att ge "Monster: The Jeffrey Dahmer Story" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 24 mars 2021 10:35 |