Film

Skribent

MovieZine

26 juni 2020 | 09:20

Svenska schlagerstjärnorna som medverkar i "Eurovision Song Contest"

Will Ferrell får sällskap av flera internationella Eurovision-favoriter i nya komedin på Netflix.
Eurovision Song Contest 2020 blev dessvärre inställt. Men misströsta ej, schlagerfans, för nu får vi uppleva tävlingen i åtminstone fiktiv form på Netflix.

Idag släpps komedin "Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga", där Will Ferrell och Rachel McAdams spelar en isländsk duo som kastas rakt in i den galna sångtävlingen. De slipper dock sjunga själva.

Förutom att vara en kärleksfull parodi på hela spektaklet, så hyllar filmen flera Eurovision-ikoner. Ett antal kända namn har bjudits in för cameo-uppträdanden, som hittills hållts hemliga. Nu kan vi äntligen berätta mer.

I filmen medverkar svenska Melodifestivalen-vinnarna Loreen och John Lundvik, i en stor partyscen. De deltar i ett pampigt popmedley tillsammans med Norges Alexander Rybak, Israels Netta och Österrikes Conchita Wurst. Inbitna fans kommer också känna igen Moldaviens Anna Odobescu, Frankrikes Jessy Matador och Bilal Hassani, Ukrainas Jamala och Estlands Elina Nechayeva.

Den stjärnspäckade scenen spelades in i Tel Aviv i samband med 2019 års Eurovision-final.
 

Loreen
 

Alexander Rybak med Will Ferrell
 
Netta
 
Conchita Wurst med regissören David Dobkin
 
Det är långt ifrån den enda svenska kopplingen i Netflix-filmen. Sen tidigare är det känt att Molly Sandén sjunger alla låtar som Rachel McAdams karaktär Sigrit framför. Petra Nielsen är rösten bakom ett annat schlagerbidrag i filmen, "Masquerade", och Erik Mjönes är den du hör på Rysslands bidrag "Lion of Love".
 
Mikael Persbrandt har en mindre roll, som chefen för en isländsk bank. I andra roller får vi se Dan Stevens som rysk popstjärna, Demi Lovato som isländska konkurrenten Katiana, och Pierce Brosnan som far till Will Ferrells rollfigur, Lars Erickssong.

"Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga" finns nu att streama på Netflix.
| 26 juni 2020 09:20 |