Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 november 2020 | 13:50

"Ensam hemma"-regissören sågar Disneys reboot

"Man bör inte göra remakes på en film som haft ett så långt liv."
Julfavoriten "Ensam hemma" ska få en reboot, vare sig vi vill eller inte. Projektet har iallafall inte fått originalregissören Chris Columbus välsignelse. I en intervju med Insider riktar han kritik mot Disneys planer:

- Det är ett slöseri med tid. Vad är poängen? Om du frågar mig så bör man inte göra remakes på filmer som haft ett lika långt liv som "Ensam hemma". Man kan inte upprepa succén igen, så varför ens försöka? Gör något eget. Även om det misslyckas så har ni åtminstone kommit på något originellt, säger Columbus.

- Man kan även anklaga mig, för jag gjorde "Ensam hemma 2" som i princip är en remake på "Ensam hemma". Behövs den filmen? Ja, en del stunts får mig att gapskratta, men jag tycker inte att man behöver göra det.
 
 
Chris Columbus två "Ensam hemma"-filmer från 1990 och 1992 blev båda biosuccéer. Men giriga Hollywood slutade inte där, och ytterligare tre "Ensam hemma"-filmer har spelats in sen dess.
 
Snart gör Disney+ ett nytt försök att väcka liv i filmserien, men det blir inte någon nyinspelning som försöker ersätta Kevin McCallister. Nya "Ensam hemma" får barnstjärnan Archie Yates ("Jojo Rabbit") i huvudrollen som nioårige Max. Medverkar gör också Rob Delaney och Ellie Kemper. Filmen spelas in någon gång under 2021.
 
| 13 november 2020 13:50 |