Film

Skribent

Alexander Svensson

2 oktober 2023 | 20:00

Oscarsvinnande regissör gör dokumentär om Elon Musk

Alex Gibney, som gjort film om bland andra Vladimir Putin och scientologikyrkan riktar nu in sig på den kontroversielle techkungen.
Elon Musk, som är högsta hönset inom både Tesla och SpaceX samt, sedan förra året ägare och (beroende på vem du frågar) förstörare av Twitter, numera känt som X, ska bli föremål för en dokumentärfilm.
 
“Musk”, som filmen heter, görs av dokumentärfilmsskaparen Alex Gibney, som bland annat vunnit en Emmy 2015 för sin dokumentär “Fångade i scientologin”, en Oscar för "Taxi till den mörka sidan" och gjort “Citizen K” om Vladimir Putin. Med “Musk” presenterar han vad som beskrivs som det “definitiva” porträttet av Elon Musk.
 
I USA kommer HBO att sända “Musk”, och Deadlinerapporterar att Universal har köpt internationella rättigheter. Om det inkluderar Sverige är i dagsläget oklart, men med tanke på hur evigt aktuell Elon Musk är så lär filmen komma hit förr eller senare.
 
På senare år har Elon Musk (bortsett från sitt köp av Twitter) bland annat fått uppmärksamhet för kommentarer han gjort angående kriget i Ukraina och det faktum att han utmanat Facebook-grundaren Mark Zuckerberg till en cagefight.
| 2 oktober 2023 20:00 |