Serie

Skribent

Alexander Dunerfors

25 november 2013 | 11:01

Dödschocken i "Family Guy"

Det vi aldrig trodde skulle hända i Seth MacFarlanes animerade serie, har hänt. Spoilervarning!

"Family Guy" är inte direkt serien som drar sig för att vara chockerande eller kontroversiell. Men i helgens avsnitt hände det oväntade, även för de mest inbitna tittare. En av huvudkaraktärerna är borta för alltid.

Familjen Griffins kära hund Brian är död, efter att ha blivit påkörd av en bil. I avsnitt 6, säsong 12, har Stevie just förstört sin tidsmaskin och kan inte rädda sin vän.

Medan tårögda tittare twittrade av sig sorgen, talade E! Online med den ansvarige producenten Steve Callaghan:

- Vi såg det som ett kul sätt att skaka om lite. Vi började prata om hur det skulle påverka familjedynamiken i de kommande avsnitten, och det lät spännande. Vi älskar Brian, men det kändes mer realistiskt att en hund skulle bli påkörd av en bil än till exempel något av barnen, så det fick bli familjens husdjur.

Medan Brian säkert inte kommer att bli bortglömd, har Griffins redan fått en ny vovve i hushållet. Tony Sirico, känd från "The Sopranos", spelar hunden Vinny:

- Det fanns ett komiskt hål att fylla när vi förlorade Brian. Det var nog Seths idé att ta in Tony och skriva en karaktär speciellt för honom, berättar Callaghan.

Avsnittet sänds på TV6 nästa år.

Vilka är dina favoritscener med Brian? Kommentera nedan.

| 25 november 2013 11:01 |