Film

Skribent

Alexander Svensson

7 februari 2024 | 23:30

Disney överraskar: "Vaiana 2" är på gång och premiären blir redan till hösten

Bob Iger överraskar stort med nyheten att "Vaiana" (eller "Moana" som den egentligen heter) får en uppföljare som släpps i höst.
En glad överraskning till fans av Disney, vatten och Dwayne Johnson - “Vaiana 2” (originaltitel "Moana 2") är på väg, och den har premiär innan året är slut.
 
Överraskningen kommer direkt från Disneys VD Bob Iger, som offentliggjorde nyheten via CNBC:
 
- “Vaiana” fortsätter vara en oerhört populär franchise, och vi kan inte vänta på att ge dig mer av Vaiana och Maui när “Vaiana 2” har biopremiär i november.
 
 
Ursprungligen tänkte Disney tydligen göra en tv-serie om Vaiana, men det slutade med att det blev en till film istället. Disney har också meddelat att “Vaiana 2” kommer att följa Vaiana när hon ger sig ut på ett äventyr i okända vatten efter att ha fått ett meddelande från sina förfäder. 
 
Huruvida Auli’i Cravalho och Dwayne Johnson återvänder som röster till Vaiana respektive Maui har Disney inte meddelat, men åtminstone Johnson lär återvända, med tanke på att han ska spela Maui i den kommande live-action-versionen av “Vaiana” (ja, Disney jobbar på en sådan också). Dessutom låter det som att det är Johnson som tjoar glatt i slutet på den korta teaser som Disney släppt för “Vaiana 2”. Du kan se den nedan.
 
 
“Vaiana 2” har biopremiär i USA den 27 november i år. 
 
Är du taggad på en andra “Vaiana”-film?
| 7 februari 2024 23:30 |