Serie

Skribent

Alexander Svensson

23 maj 2024 | 17:20

Ny skådespelare tar över som den ikoniska seriemördaren Dexter

Det vankas prequel för Dexter, och Michael C. Hall är något för gammal för att återvända.
Älskade thrillerserien “Dexter” är näst på tur för en prequel i det franchiseparadis som är Hollywood. Serien går under namnet “Dexter: Original Sin” (att lägga till “Original Sin” som undertitel i spinoffs verkar vara populärt, “Pretty Little Liars” gjorde samma sak).
 
Originalserien följde kriminalteknikern Dexter Morgan som spenderade nätterna med att skära upp ljusskygga typer i sin källare. "Original Sin" kommer följa en ung Dexter Morgan och visa hur hans karriär som hemlig seriemördare startade.
 
Showtime och Paramount+ har nu presenterat rollistan för den nya serien. Patrick Gibson kommer att få äran att ta över rollen Dexter efter Michael C. Hall som med sina 53 år är lite för gammal för att säljas in som en ung Dexter. Gibson är känd för rollen som Nikolai Lantsov i “Shadow & Bone” och syntes även i “Tolkien”.
 
Patrick Gibson ("Shadow & Bone") tar över rollen som Dexter i "Original Sin".
 
I rollen som syrran Debra (i originalserien spelad av Jennifer Carpenter) får vi se Molly Brown (“Senior Year”) och som syskonens pappa Harry (James Remar i originalserien) har gått till Christian Slater (“Mr. Robot”).
 
“Dexter: Original Sin” blir inte den första spinoffen på “Dexter”. 2021 återvände Michael C. Hall för uppföljarserien “Dexter: New Blood”, som blev kontroversiell bland fans men gladde cheferna på Showtime med höga tittarsiffror. Hur mottagandet blir för “Dexter: Original Sin” återstår att se.
| 23 maj 2024 17:20 |