Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

28 april 2018 | 16:45

Det blir ingen tv-serie av "Hotet från underjorden" med Kevin Bacon

För att citera Kevin Bacons rollfigur i originalfilmen: "Fuuuuuuuuuuuuuck you (Syfy)"!
Kultfilmen "Hotet från underjorden" från 1990 har fått hela fem lågbudget uppföljare på filmsidan, där den femte av dem har premiär under 2018. Ingen av uppföljarna har hittills lyckats locka Kevin Bacon tillbaka till den lilla orm-terroriserade orten Perfection i Nevada.
 
Syfy-serien "Tremors" (vilket också var den amerikanska originaltiteln på filmen från 1990) hade däremot lyckats med just det - herr Bacon skulle återigen få tampas med hotet från underjorden. I slutet av 2017 avslutades inspelningarna av ett pilotavsnitt - men beställningen för en full säsong dröjde, och igår meddelade Bacon själv den tråkiga nyheten via sitt Instagramkonto.
 
 
Det är ändå lite överraskande att Syfy inte valde att köra vidare med projektet, speciellt med tanke på att Bacon ändå var ombord. Samt att vi minst sagt lever i en tid där reboots och revivals är väldigt vanliga på tv.
 
Samtidigt kan man ju tycka att fler distributörer borde strunta i projekt som låter bra på pappret, om de inser att de inte kommer att kunna leva upp till förväntningarna med den färdiga produkten - vi får hoppas att det var vad som hände här.
 
Hade du velat se en tv-serieversion av "Tremors" med Kevin Bacon? Kommentera gärna nedan!
| 28 april 2018 16:45 |