Skribent

Mats Karlsson

2 februari 2011 | 16:02

Del Toros karaktärsdesign för "Madness"

Guillermo del Toros har påbörjat designen av varelserna i "At the Mountains of Madness" och även med "Frankenstein".

I en lång intervju med The New Yorker berättar del Toro att han har påbörjat designarbetet med karaktärerna i filmatiseringen av Lovecrafts "At the Mountains of Madness" och Shelleys "Frankenstein" som han visar upp för New Yorker-reportern. Designen av Shoggoth-varelserna i "Mountains of Madness" är dock inte färdig utan håller fortfarande på att utvecklas.

- De är primitiva, men funktionella. De är inte asymmetriska. Symmetri är effektivitet. Allt de här killarna behövde var att förbli effektiva. Medan varelserna kan mutera till vilken skepnad som helst kommer de att ha protoplasmisk skål beskriven som en bukliknande area där nya livsformer kan frodas. Jag såg en modell som liknade ett stort bläckfiskhuvud med tentaklar som sticker ut både nertill och upptill, berättar reportern från New Yorker.

Och för "Frankenstein" säger del Toro att han håller sig till originalbeskrivningen i boken: huvudet verkade vara stulet från ett lik. En blottad sena kring käken och käkbenet såg ut att vara på väg genom skinnet. Men framför allt hade varelsen ingen näsa.

| 2 februari 2011 16:02 |