Skribent

Mats Karlsson

9 mars 2011 | 23:29

Del Toro om "Madness"

Guillermo del Toros drömprojekt fick överraskande nog nobben av Universal och nu berättar filmmakaren vad som gick snett.

Idag tillkännagav Legendary Pictures officiellt att deras film "Pacific Rim" kommer bli Guillermo del Toros nästa projekt. De berättade också att inspelningen beräknas dra igång i september och att filmen får premiär under sommaren 2013.

Så sent som igår avslöjades det att del Toros drömprojekt "At the Mountain of Madness" inte fick grönt ljus av filmbolaget Universal, där planen var att komma igång med produktionen i juni.

Deadline pratade nyligen med del Toro som förklarade situationen och vad som kommer att hända med "Mountain of Madness". Innan kollapsen rapporterades det att Tom Cruise skulle vara klar för filmen, men del Toro säger att det inte var spikat, men hade ändå höga förväntningar att han skulle medverka i filmen.

Filmbolaget älskade dock manuset från första början och var helt angenämt tagna av den visuella presentationen. Den största bromsklossen blev R-ratingen (åldersgränsen). Del Toro berättarr att trots R-ratingen är det inte en blodig film, men däremot väldigt intensiv.

Trots bakslaget har han inte gett upp hoppet om filmen. Han hoppas att få tillåtelse av filmbolaget att söka ett nytt hem för filmen. Han påtalar också att han har bra partners med James Cameron och Lightstorm och med Don Murphy och Susan Montford. De vill inte ge upp och de låter inte del Toro att ge upp heller.

Men del Toro förväntar sig inte att det kommer bli några drastiska förändringar den närmaste tiden för "At the Mountain of Madness". Nu ligger hans fokus på "Pacific Rim".

Läs hela intervjun med Guillermo del Toro på Deadline

| 9 mars 2011 23:29 |