Spel

Skribent

Vanja Tomin

21 maj 2022 | 22:00

"Death Stranding 2": Norman Reedus säger att uppföljaren är på gång

Hideo Kojima arbetar på en uppföljare till "Death Stranding" enligt huvudskådespelaren, Norman Reedus, som spelar Sam Porter Bridges i spelet.
"Death Stranding" släpptes 2019 exklusivt till PlayStation 4, följt av en PC-version i juli 2020. Senast släppte Kojima Productions "Death Stranding Director's Cut" för PlayStation 5 och PC i slutet av 2021 respektive mars 2022. 
 

Guillermo del Toro involverad

 
Uppföljaren har inte bekräftats officiellt men videogameschronicle.com meddelar att Norman Reedus i en intervju med leoedit.com berättar att arbetet med uppföljaren precis påbörjats och är i startzonen. På frågan hur han blev inblandad i spelet svarade Reedus: "Guillermo del Toro (Pans labyrint 2006, The Shape of Water 2017) som gav mig min första film, ringde upp mig och sa: 'Hej, det finns en kille som heter Hideo Kojima, han kommer att ringa dig, säg bara ja.' Och jag säger: "Vad menar du med att bara säga ja?" Han säger: "Sluta vara en skitstövel, säg bara ja."
 
"Sedan var jag i San Diego och Hideo Kojima kom och visade mig vad han arbetade med, ett spel som heter "Silent Hill". Jag blev imponerad av det han visade mig, och jag tänkte: ‘Ja, låt oss göra det här.’ Det är inte Ms Pacman; det är så realistiskt, det är så futuristiskt, det är så komplicerat och vackert, jag blev helt imponerad.”
 
Large 96d82f350a935c3a8bb443a41a4f254a xx
 

Silent Hill-planer avbröts

 
Norman Reedus var ursprungligen planerad för att arbeta på ett nytt spel inom "Silent Hill"-serien regisserad av Hideo Kojima och Guillermo del Toro, men projektet avbröts av utgivaren Konami efter släppet av en spelbar teaser som heter "P.T.", detta då det uppstod konflikter mellan Kojima och Konami. Teasern "P.T." fångade intresset hos många spelare och blev snabbt populär med över 1 miljon nedladdningar. Efter det avbrutna arbete separerade Hideo Kojima från Konami och påbörjade ett eget projekt, "Death Stranding".
 
Video från den spelbara teaser trailern för Silent Hill från 2014:
 
 

 Stora förväntningar för "Death Stranding 2"

 
Gällande "Death Stranding" säger Norman Reedus: "Det tog mig kanske två eller tre år att spela in all motion-capture och allt annat. Det kräver mycket arbete. Spelet släpptes, blev en succé, och vann priser, så nu har vi påbörjat projektet "Death Stranding 2".
 
"Death Stranding" är ett äventyrs- och skjutspel som utspelar som i en nära framtid där paranormala varelser och övernaturliga händelser sker på grund av mystiska explosioner. Mänskligheten riskerar massutrotning och det är upp till Sam Porter Bridges, spelad av Norman Reedus, att resa över kontinenten och rädda människan från undergång. Spelet fick enorm positiv kritik när det kom med sitt unika koncept, fantastiska spelmusik och imponerande skådespelarinsatser. Med andra ord, uppföljaren har stora förväntningar och mycket att leva upp till, och förhoppningsvis blir den minst lika bra som sin föregångare.
 
Vad tyckte du om det första "Death Stranding"-spelet?
| 21 maj 2022 22:00 |