Skribent

Mats Karlsson

23 oktober 2012 | 10:30

Därför bojkottar vi teasers till teaser-trailers

MovieZine säger ifrån - vi vill ha riktiga trailers att visa upp för våra läsare.

På senare tid har vi fått se något mycket märkligt och det är riktigt korta trailer-sekvenser inför det kommande teaser-trailer-släppet av urvalda filmer. Hur man än bär sig åt går det inte att hitta hållbara argument till varför man väljer att håna sina trailersugna filmtittare på detta sätt.

Det som är ännu märkligare är att så pass många medier väljer att publicera detta PR-stunttrick. Alla stora film- och nöjessajter lägger upp dessa korta rörliga sekvenser utan eftertanke. Häromdagen släpptes en så kallad teaser inför släppet av teaser-trailer till "Iron Man 3", också kallad teaser-teaser-trailer. Det är självklart ett försök att bygga en ännu större hype för sina filmer, där man får mer publicitet genom dessa aptitretare.

Men det är medierna och filmtittarna som bestämmer om vi ska acceptera detta eller inte. Det är lika löjeväckande med ett 5-10-sekunder långt klipp som att man skulle välja att visa en halv bild och några dagar senare avslöja hela bilden, eller avslöja förnamnet på huvudrollsinnehavaren och ge fulla namnet senare i veckan. Kan absolut fungera som en kul lek på dagis, men i filmvärlden ser jag enbart det som en stor käftsmäll. Filmfans förtjänar att bli behandlade som vuxna människor.

Vi på MovieZine har bestämt oss för att inte gå med på tramset och kommer att bojkotta teasers för teaser-trailers framöver. Vi avvaktar hellre till den officiella trailern släpps som är framtagen för att tillgodose vår nyfikenhet på ett respektabelt sätt.

| 23 oktober 2012 10:30 |