Film

Skribent

Alexander Dunerfors

30 augusti 2013 | 21:01

Dåliga nyheter för "Den gode dinosaurien"

Oscarsvinnande regissören Bob Peterson får se sig om efter nya uppdrag hos Pixar.

För fjärde gången på bara några år väljer Pixar att byta ut en av sina regissörer. Bob Peterson (medregissör till "Upp") har i flera år arbetat med den nya äventyrsfilmen "Den gode dinosaurien", bara för att nu tvingas bort ett år innan biopremiären.

Peterson blir kvar hos Pixar, och flera av studions andra regissörer slår sina kloka huvuden ihop för att hjälpa filmen på rätt spår. Bland dem finns Lee Unkrich ("Toy Story 3"), John Lasseter och Mark Andrews ("Modig"). Detta tills man hittat en ersättare.

Studions chef Ed Catmull förklarar sitt beslut i ett officiellt uttalande:

- Alla regissörer blir djupt involverade i sina filmer. Ibland behöver man en annan infallsvinkel för att få fram sitt budskap. En del regissörer kan bli så djupt inne i filmerna... att någon annan måste avsluta dem. Jag tror faktiskt att många spelfilmer skulle bli bättre på det sättet.

Idén till "Den gode dinosaurien" kommer från Bob Peterson själv. Filmen tar en titt på hur Jorden skulle se ut om dinosaurierna aldrig dog ut.

Tidigare har "Råttatouille", "Bilar 2" och "Modig" fått sina regissörer utbytta innan filmerna var färdiga. Två av dem vann sedan Oscars för Bästa animerade film, så vi får lita på att Pixar vet vad de gör.

- Vårt mål är inte att arbetet ska gå smärtfritt, vårt mål är att filmen ska bli så bra som möjligt, säger Catmull till LA Times.

Pixars "Den gode dinosaurien" får svensk biopremiär 29 augusti 2014.

| 30 augusti 2013 21:01 |