Film

Skribent

Andreas Samuelson

26 mars 2024 | 22:30

"Desperate Housewives"-hunkens populära high school-komedi får uppföljare

Medan kritikerna sågade så strömmade publiken till den framgångsrika high school-komedin från 2006. Nu ser det ut som om den får en tvåa.
Efter rollen som Gabys sexiga trädgårdsmästare och älskare John i ”Desperate Housewives” blev Jesse Metcalfe snabbt en populär flickidol. Det dröjde inte länge förrän han fick sin första filmroll, nämligen titelrollen i ”John Tucker Must Die”.
 
Tonårskomedin handlar om tre tonårstjejer som upptäcker att de alla dejtar skolans hunk efter att han lurat dem att hålla respektive romans hemlig. Tillsammans med en nyanländ elev planerar de en gruvlig hämnd på hjärtekrossaren.
 
Filmen, löst baserad på Shakespeares ”Muntra fruarna i Windsor”, sågades till fotknölarna av kritiker men blev med intäkter på över 68 miljoner dollar en succé på biograferna. Nu ser det nästan 20 år senare ut som om det kommer en uppföljare, enligt skådespelarna själva:
 
- Jag har hört prat om det här manuset cirkulerar i Hollywood - tydligen är det fantastiskt... Jag skulle definitivt älska att vara en del av det, och jag ser fram emot att läsa det, sade Metcalfe under en panel på eventet Epic Cons Chicago.
 
Däremot tillade motspelaren Arielle Kebbel att den med största sannolikhet kommer bli verklighet:
 
- Ryktet är sant. Jag började producera för några år sedan. Det finns ett manus. Vi är väldigt stolta över det. Det involverar alla de ursprungliga skådespelarna... Det är i stort sett allt jag kan säga för närvarande.
 
Även Sophia Bush satt i panelen och nämnde att hon var redo att återvända i sin roll, skriver Collider. Av alla uppföljare till gamla, dammiga 2000-talsfilmer känns den här som en av de mindre motiverade men om originalet hade fans är det inte omöjligt att även denna kan dra publik.
 
Se trailern till ”John Tucker Must Die” här:
 
| 26 mars 2024 22:30 |