Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 november 2020 | 18:35

"Croodarna 2" flyttar till februari

Den animerade uppföljaren får vänta några veckor längre på sin svenska biopremiär.
Imorgon stänger Filmstaden och många andra biografer runt om i landet. Förhoppningen är att kunna öppna upp igen om fyra veckor, den 22 december. Men den som hoppades på att fånga en julfilm med familjen kan bli besviken. De allra flesta har nämligen redan ställts in.

Vi visste redan att julens svenska filmer som "Se upp för Jönssonligan" och "Sune: Uppdrag midsommar" inte skulle komma upp på bio i december.

Nu kommer coronapandemins nästa offer - animerade "Croodarna 2: En ny tid" flyttas fram med sju veckor. Det meddelas av distributören UIP. Filmen var planerad till 23 december men har fått nytt datum 12 februari 2021.
 
I USA går den däremot upp redan den här veckan, där biograferna har öppet.
 
 
"Croodarna"-uppföljaren återbesöker den älskvärda grottfamiljen som ger sig utanför sin bekväma zon i jakt på en ny plats att bo. Rösterna görs precis som i originalfilmen från 2013 av Nicolas Cage, Emma Stone och Ryan Reynolds.
 
För den som håller koll är "Wonder Woman 1984" den enda filmen med planerad biopremiär 25 december. Det visar tyvärr att de svenska distributörerna inte har stora förhoppningar på att biograferna verkligen öppnar till jul - eller att publiken kommer dyka upp.
| 23 november 2020 18:35 |