Skribent

Mats Karlsson

30 maj 2011 | 12:05

Cooper skriver manus till "Hyperion"?

Bradley Cooper har skrivit ett manusutkast till en filmatisering av Dan Simmons "Hyperion".

Bradley Cooper som nu är bioaktuell med "Baksmällan 2" gästade Charlie Rose för att marknadsföra filmen och där berättade Cooper att han hade tillsammans med en vän skrivit ett manusutkast till en filmatisering av Dan Simmons  science fiction-roman "Hyprion" och skickat in det till producenten Graham King som äger rättigheterna.

- Nu förhandlar vi, och vi ska skriva filmens manus. Vem vet vad som kommer att hända. Det idealiska vore om jag fick regissera filmen, men det lär inte hända, säger Cooper.

Projektet har dock varit under utveckling en ganska lång tid, med Scott Derrickson som regissör. Bokens synopsis är följande:

På planeten Hyperion, utanför mänsklighetens maktsfär, väntar en varelse som kallas Shrike. Somliga tillber den. Somliga fruktar den. Somliga har svurit att förgöra den. I Tidsgravarnas dal, där väldiga, dystra byggnadsverk rör sig bakåt i tiden, väntar Shrike på dem. På undergångens tröskel, när krig rasar i galaxen, ger sig sju pilgrimer av på en sista resa till Hyperion för att söka svar på gåtorna i sina liv. Var och en bär ett desperat hopp - och en fruktansvärd hemlighet. Och en kan komma att hålla mänsklighetens öde i sina händer.

| 30 maj 2011 12:05 |