Film

Skribent

Alexander Svensson

27 maj 2024 | 16:00

Bolaget bakom "Expend4bles" jagar 3000 illegala streamers

Tips till alla som bor i Kanada: fulstreama inte en "Expendables"-film!
Har du fulstreamat “Expend4bles” i Kanada? Isåfall kan du få problem. Produktionsbolaget Ex4 Productions Inc har nämligen gått till kanadensisk domstol för att försöka få tag i namn och addresser på nästan 3000 individer som fulstreamat filmen via BitTorrent. Detta enligt TorrentFreak.
 
Det här är inte första gången Ex4 ger sig efter folk som velat kolla på “Expendables” men inte riktigt känt att nöjet är värt att betala för. Man har jagat folk som fulstreamat samtliga “Expendables”-filmer, och tillochmed lyckats få till fängelsestraff för fyra personer som läckt ut “Expendables 3” på nätet.
 
Sylvester Stallone, något besviken över att kanadensarna inte vill betala för hans film.
 
Enligt analysen på TorrentFreak avser Ex4 försöka kräva fulstreamers på pengar för att de sett “Expend4bles” utan att betala, och lär eventuellt hota dem med att gå till domstol. Hur lyckat det blir återstår att se: en del tidigare försök har fallit i domstolen baserat på att de flesta stämda bott i ett annat distrikt än det de blivit stämda i.
 
Med tanke på att “Expend4bles” var en av förra årets stora floppar så kan man ha viss förståelse för att Ex4 är extra intresserade av att de som faktiskt sett filmen också ska betala för det. “Expend4bles” följer Barney Ross (Sylvester Stallone), Lee Christmas (Jason Statham) och deras legosoldatspolare på ett uppdrag för att stoppa en kärnvapenattack från att trigga ett tredje världskrig.
| 27 maj 2024 16:00 |