Skribent

Mats Karlsson

3 februari 2011 | 12:55

Boal vill göra film om Wikileaks

Manusförfattaren till "The Hurt Locker" har visat intresse att köpa rättigheterna till "The Boy Who Kicked the Hornets Nest", en artikel om Julian Assange för att göra film om den.

Mark Boal har slagit sig ihop med producenten Megan Ellison för att köpa rättigheterna till artikeln om Julian Assange som har publicerats i The New York Times. Boal, Ellison och Management 360 kommer producera och Boal kan också tänka sig att skriva manuset, om han får tid till det, skriver Deadline.

Boal är en av många som har visat intresse för att göra film om Julian Assange. DreamWorks har planer att filmatisera boken "Inside Wikileaks" samt att Universal ska göra en dokumentär om Assange i regi av Alex Gibney samt att HBO och BBC vill göra film om artikeln "No Secrets: Julian Assange's Mission for Total Transparency". Dessutom har Zodiak plockat upp rättigheterna till dokumentären "WikiLeaks: War, Lies and Videotape". Men det finns även två böcker till som är aktuella för att filmatiseras, "Megaleaks" och "WikiLeaks: Inside Julian Assange's War On Secrecy".

Julian Assange är en populär kille på filmmarknaden och vi får se hur många filmatiseringar det blir i slutändan.

| 3 februari 2011 12:55 |