Film

Skribent

MovieZine

18 augusti 2021 | 17:00

Blumhouse släpper fyra nya skräckfilmer på streaming i höst

Halloween-satsningen "Welcome to the Blumhouse" är inom kort tillbaka på Amazon Prime Video.
Förra årets skräcksamarbete mellan produktionsbolaget Blumhouse och streamingtjänsten Amazon Prime Video fortsätter även i år. Fyra nya rysare står redo att möta sin publik. Två filmer släpps den 1 oktober och ytterligare två den 8 oktober.

Gemensamt för alla filmerna i satsningen är att Blumhouse ger en chans till nya talanger att ta bakom kameran.
 

 
Bingo Hell - premiär 1 oktober

Något skrämmande har flyttat in i det fattiga samhället, och det är upp till ett gäng pensionärer att stoppa hotet. 60-plussaren Lupita anar oråd när den lokala bingohallen tas över av en mystisk affärsman, och när döda kroppar börjar dyka upp gäller det att slå tillbaka. Gigi Saul Guerrero (som sågs i svenskproducerade "Funhouse") regisserar en skruvad skräckkomedi.
 
Large 0e07bc637f20ac77c80b857105397904 image003
 
Black As Night - premiär 1 oktober

Vampyrerna har tagit över i New Orleans. När hennes mor faller offer för de odöda svär femtonåriga Shawna på att hämnas. Planen är att infiltrera vampyrernas högkvarter och döda ledaren. Här utlovas det actionskräck med ett starkt socialt tema och bitande humor. Maritte Lee Go långfilmsdebuterar som regissör.
 
 
Madres - premiär 8 oktober

Ett ungt mexikansk-amerikanskt par flyttar till en kalifornisk småstad på 1970-talet. Beto har fått jobb på en gård, och Diana börjar nysta i otäcka hemligheter. Ryan Zaragoza står för regin och i rollistan finns bland andra Tenoch Huerta från "The Forever Purge".
 

 
The Manor - premiär 8 oktober

En gotisk skräcksaga med en modern twist, så beskrivs regissören Axelle Carolyns bidrag till denna skräckantologi. En ond kraft har tagit grepp om ett sömnigt ålderdomshem, där den nyinflyttade Judith (Barbara Hershey) verkar vara den enda som märker att något är mycket fel.
 
 
Bland förra årets Blumhouse-rysare på Prime Video var egentligen bara en sevärd, enligt MovieZines recensent Andreas Samuelson. Vi håller tummarna för att de har lyckats bättre i år.
| 18 augusti 2021 17:00 |