Film

Skribent

Mats Karlsson

1 augusti 2012 | 12:01

"Blondie" följer upp Venedig med Toronto

Jesper Ganslandt drama är uttagen till sektionen Vanguard på Toronto Filmfestival.

"Blondie" har lyckats med det omöjliga och blivit uttagen till två av de största filmfestivalerna. Som redan meddelats så premiärvisas filmen på Venedigs filmfestival. Nu är det också klart att världspremiären följs upp på Torontos prestigefyllda filmfestival.

"Blondie" av Jesper Ganslandt är uttagen till sektionen Vanguard där Toromto Filmfestival samlar verk som är "provocative, sexy... possibly dangerous". Här visas film från hela världen som försöker flytta fram gränserna, som utmanar - den film som provocerar.

-Det är super! Venedig och Toronto tillsammans är en av de bästa starterna en film kan få internationellt, säger filmens producent Jesper Kurlandsky.

Tidigare i veckan meddelades även att filmen får sin världpremiär i Venedig. Där den är en av tolv filmer som är inbjuden till Venice Days. En festival känd för att de uppmärksammar hög kvalitets bio, utan någon form av begränsning, med särskild omsorg för innovation, originalitet och självständighet.

Ganslandt slår rekord då det är första gången Venice Days har visat tre filmer i rad av en och samma regissör. Inför premiären i Venedig kommer hela ensemblen av skådespelare flygas ner och gå på röda mattan.

Jesper Ganslandt är entusiastisk.

- Röda mattan kommer äntligen fyllas med svenska blondiner igen!

| 1 augusti 2012 12:01 |