BLIZZCON 2023

Skribent

Thomas Linnaeus

7 november 2023 | 13:00

Blizzard vill representera så mycket av världen som möjligt i “Overwatch 2”

I en intervju med utvecklarna bakom “Overwatch 2” fick vi veta mer om nya hjälten Mauga och arbetet med hans bakgrund.
MovieZine var och besökte BlizzCon 2023 i helgen och här fick vi chansen att träffa utvecklarna bakom “Overwatch 2”. Den nya karaktären Mauga visades upp, och utvecklarna bakom spelet ville prata om honom och berätta hur han tillför matcherna i multiplayer-spelet.
 
- En stor del av arbetet bakom hjältarna är kulturell konsultation. Vi hade kulturkonsulenter när vi gjorde Samoa-banan. Då är det viktigt med dessa diskussioner, med feedback på våra hjältar. Representerar vi den samoanska kulturen i ett positivt ljus eller i någon form liksom? Vi behöver någon som är expert, som kan tala om för oss om vi är på rätt väg.
 
För att göra karaktären så autentisk som möjligt anlitade Blizzard en tatuerare från Samoa som kunde hjälpa till med hjältens utseende:
 
- Även med saker som hans tatueringar så hade vi en idé om hur vi ville att det skulle se ut. Vi fick kulturkonsulenten att ta en titt på dessa, och då fick vi som svar att vi inte riktigt hade lyckats. Då bestämde vi oss för att anlita en expert, en samoansk tatuerare, som kom och skapade dessa tatueringar. Det är en fantastisk möjlighet för teamet att lära sig mer.
 
 
Hur Blizzard arbetar när det kommer till representation varierar. Karaktärernas bakgrund kan ibland vara bestämd på förhand och ibland bestämmas utifrån deras förmågor. Utvecklarna fortsätter:
 
- Det finns vissa hjältar som har en bakgrundshistoria först, där deras nationalitet redan är förutbestämd. För andra hjältar, när vi utvecklar deras olika förmågor, så kan nationaliteten bli lite tydligare under denna process. Vi vill representera så mycket av världen som vi bara kan.
 
Ordet ”mauga” betyder berg på samoanska, vilket symboliserar hjältens enorma styrka. Han är en tank som har vapnet Gunny, som bland annat kan tända eld på fienderna den träffar. Mauga kommer till “Overwatch 2” den femte december.
| 7 november 2023 13:00 |