Film

Skribent

Mats Karlsson

6 juni 2012 | 12:30

"Black Panther" kan bli nästa Marvel-film

Marvel meddelade för en tid sedan att deras plan är att dra nya karaktärer till bioduken och nu ser det ut att bli Black Panther.

Marvel-chefen avslöjade i maj att de har planer på att göra två nya Marvel-filmer, förutom uppföljare på "The Avengers", "Captain America", Thor" och "Iron Man". Nu har Latino Review via en källa fått reda på att det är Black Panther Marvel kommer att filmatisera. Dock är det inte bekräftat från Marvel, så detta är än så länge ett rykte. Men Latino Review är en relativt säker källa, som har tillförlitliga spioner inom Marvel.

Black Panther är en Marvel-karaktär skapad av Stan Lee och Steve Ditko och kretsar kring T'Challa som är son till T'Chaka, tidigare kungen av den afrikanska nationen Wakanda. När jägaren Ulysses Klaw mördade T'Chaka i ett försök att ta landets sällsynta Vibranium, svor T'Challa att hämnas sin far. Det var T'Challas tur att bli kung av Wakanda och en Black Panther, han blev The Black Panther när han klarade de olika prövningarna.

Black Panther är kanske en av de mindre häftiga Marvel-karatärerna som inte har någon superrustning eller superkrafter. Ska detta fungera krävs det ett superbt manus med en riktigt bra skådespelare som kan bära upp huvudrollen. Det går inte att helt och hållet att förlita sig på det visuella, såsom vi har sett i exempelvis "Iron Man" och i "The Avengers".

Vem skulle du vilja se som Black Panther och vem vill du ha i registolen?

| 6 juni 2012 12:30 |