Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

4 januari 2021 | 17:40

"Big Sky" får svensk premiär på den nya vuxendelen av Disney+

David E. Kelleys, skaparen bakom "Big Little Lies" och "The Undoing", nya thrillerserie får svensk premiär i slutet av februari.
Vi har tidigare rapporterat om att Disney+ kommer att utökas med en "vuxendel" som kommer att kallas Star, där serier från ABC, FX, Hulu, samt filmer som producerats av 20th Century Fox kommer att hamna.
 
Idag blev det klart att David E. Kelleys ("Big Little Lies", "The Undoing") nya ABC-serie "Big Sky" kommer att bli en av de första nya serierna som vi kommer att kunna ta del av här i Sverige - när Star lanseras den 23 februari.
 
"Big Sky" följer privatdetektiven Cody Hoyt (Ryan Phillippe) som i samband med att han börjar att nysta i en mystisk kidnappning inser att ett helt gäng av unga kvinnor har försvunnit i samma område.
 
 
Utöver Phillippe i huvudrollen så dyker även Katheryn Winnick ("Vikings"), Kylie Bunbury ("When They See Us"), John Carroll Lynch ("American Horror Story"), Natalie Alyn Lind ("Gifted") och Jade Pettyjohn ("Little Fires Everywhere") upp framför kameran.
 
Den första säsongen kommer att bestå av totalt 16 avsnitt. Men det är i nuläget oklart om hela säsongen kommer att finnas tillgänglig i samband med att Star lanseras, eller om vi kommer att få ett avsnitt i taget som med "The Mandalorian".
 

Läs också: Disney Plus växer 2021 - filmerna och serierna på Star

 
När Star lanseras som en del av Disney+ den 23 februari höjs också priset på ett månadsabonnemang, från 69 till 89 kr. Befintliga kunder behåller dock sitt nuvarande pris till och med augusti.
 
Det kan med andra ord vara smart att skaffa ett abonnemang på Disney+ redan idag.
 
Kommer du att ge "Big Sky" en chans när serien får premiär under februari? Kommentera gärna nedan!
| 4 januari 2021 17:40 |