Film

Skribent

Alexander Dunerfors

24 september 2013 | 11:01

Arnold vs levande döda

Nu börjar inspelningen av "Maggie" där Arnold Schwarzenegger får ta itu med zombies, och en tonårsdotter.

MovieZine har tidigare berättat om Arnold Schwarzeneggers genrebyte: "Maggie" blir actionstjärnans första riktiga rysare. I veckan började inspelningen, och man har släppt den första bilden som du kan se ovan. 

"Maggie" följer en familjefar (Schwarzenegger) som blir indragen i en blodig zombieapokalyps. Till råga på allt har hans tonåriga dotter Maggie (Abigail Breslin) blivit smittad, och förvandlas sakta till en levande död hon också. Men vänta er ingen ny "World War Z", filmen kommer att göras på en liten budget. 

John Scott 3 har skrivit manuset som häromåret hamnade på prestigefyllda The Black List, listan över de hetaste filmmanusen som ännu inte har gått in i produktion:

- Vad jag ville göra med "Maggie" var att ta zombiegenren och berätta en historia ur en emotionell vinkel, gräva ner mig i personliga relationer. Hur hanterar en familj det faktum att deras dotter kommer att "omvandlas" inom ett par veckor? Det fascinerade mig. Jag har hämtat inspiration från klassiska zombiefilmer, men idén är originell, säger han till TheArnoldFans.com.

Reklamfilmsregissören Henry Hobson långfilmsdebuterar, men inget premiärdatum finns klart än.

| 24 september 2013 11:01 |