Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 juni 2020 | 08:30

Ari Asters nästa film blir en 4 timmar lång "mardrömskomedi"

"Midsommar"-regissören skriver på sin tredje långfilm (med betoning på lång!).
Runt biopremiären av "Midsommar" för ett år sedan berättade regissören att han stod och valde mellan två nya projekt - "en mardrömskomedi eller ett familjemelodrama".

Nu verkar Ari Aster ha bestämt sig. Under en frågestund på UC Santa Barbara avslöjade han att hans mardrömskomedi har ett nytt manusutkast klart.

- Jag vet bara att filmen kommer bli fyra timmar lång och barnförbjuden, säger Aster.
 
Hans Director's Cut av "Midsommar" är närmare tre timmar, så Ari Aster är inte främmande för långa filmer. Det återstår såklart att se om en fyratimmarsfilm verkligen får passera klipprummet utan att producenterna tycker till om saken. 
 
 
Vi är oavsett taggade på att se hur en "mardrömskomedi" av Ari Aster kan se ut. Det är inte helt lätt att genrebestämma Asters filmer hittillls. "Hereditary" drogs mot familjedrama med psykologisk spänning, och "Midsommar" är en egen slags mardrömsskildring, en sektrysare i svenskt dagsljus. Båda filmerna behandlade även sorg på olika sätt.

- Inte ens jag vet vad "Midsommar" är. Det är inte mitt jobb att kategorisera filmerna, säger regissören vid samma intervju.

Men fansen är nog överens om att Ari Aster är en spännande ny röst som breddar skräckgenren. Många tycker att både "Hereditary" och "Midsommar" blev pinsamt förbisedda på Oscarsgalan. Vad han än gör härnäst har han vår fulla uppmärksamhet.
| 5 juni 2020 08:30 |