Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

14 juli 2023 | 21:15

Nya “Alien” trotsar strejken - kör på utan amerikanska skådisar i Thailand

Skådespelarna är inte fackligt anslutna - "Alien"-serien spelar in i Thailand
Trots att 160 000 skådisar gick ut i strejk igår, fortsätter ändå produktionen av kanalen FX:s “Alien”-serie, skriver Variety. Men det bryter inte mot fackförbundet SAG-AFTRA:s regler, för inspelningen pågår just nu i Thailand och delar av produktionsteamet är inte fackligt anslutna.
 
Även om alla skådisar inte är bekräftade för nya serien, skriver sidan att två av huvudpersonerna är medlemmar i SAG-AFTRA. Andra skådespelare i serien är istället anslutna till det brittiska fackförbundet Equity - och även om många av deras medlemmar vill stödja strejken, har deras fackförbund ännu inte röstat om åtgärden.
 
Hur kan “Alien”-serien fortsätta rent praktiskt då? Jo, just nu är fackförbunden WGA (som representerar manusförfattarna), och SAG-AFTRA ute och strejkar. Ingen som är ansluten till dessa fackförbund får aktivt arbeta på en produktion.
 
Detta innebär att inga skådisar får synas framför eller bakom kameran, och inga manusförfattare får aktivt skriva manus för produktioner. Så räkna med att fler lokala talanger kommer att synas i denna kommande “Alien”-serie. Kanske kommer en ny karriär att lanseras?
 
Vad tycker du om om hur produktionen har hanterat strejken?
| 14 juli 2023 21:15 |