Film

Skribent

Mats Karlsson

2 juli 2012 | 21:45

5 tänkbara superskurkar i "Amazing Spider-Man 2"

Lizard är Spider-Mans stora nemesis i "The Amazing Spider-Man", men vem blir det i uppföljaren? MovieZine listar fem tänkbara kandidater.

Det kryllar av superskurkar i Marvelvärlden, alla med samma mål och ambition, nämligen att ta död på kära kvartersspindel. Att Lizard (Rhys Ifans) är Spider-Mans antagonist i "The Amazing Spider-Man" vet vi, men vem får vi se som superskurk i uppföljaren?

Som vanligt i superhjältefilmerna hintas det om vem superhjälten får tampas med i nästa film och "The Amazing Spider-Man" är inget undantag. Men vi bortser från ledtrådarna vi får i filmen, delvis för att vi inte ska spoila någonting för de som inte har sett filmen än och för trots ledtrådarna kan man inte med säkerhet säga vilken superskurk det blir. Så här är fem tänkbara kandidater som superskurk i "The Amazing Spider-Man 2":

Hob-Goblin  - Precis som namnet antyder är det en "avkomma" från Green Goblin. En person vars identitet vi håller hemlig hittar Green Goblins gömställe och stjäl vetenskapen och dräkten och uppdaterar det och vips så är Hob-Goblin född. En elakare och mer kallblodig Goblin än sin föregångare.

Kraven the Hunter - En storviltsjägare som är lika vig och akrobatisk som han är galen. Olikt andra jägare avskyr han vapen och föredrar att ta död på sina fiender med bara sina händer. Hans mål är att döda Spider-Man för att kunna kröna sig som världens främste jägare.

Mysterio - En före detta stuntman och specialeffektsmakare från Hollywood som nyttjar sina illusionskunskaper för att göra livet surt för Spider-Man. Han har en stark förkärlek att uppenbara sig efter en väl vald rökgranat.

Scorpion - En före detta privatdetektiv som hyser ett lika stort hat mot Jameson som till Spider-Man. Med superstyrka och förmågan att använda sin gadd för att antingen ta kål på sina fiender eller för att ta sig upp på väggarna.

Vulture - En av de äldsta superskurkarna, men definitivt inte ofarlig. Med hjälp av sin egen uppfunna dräkt får han förmågan att flyga och få viss superstyrka och blir väldigt okänslig mot slag och skador från exempelvis Spider-Man.

Det finns självfallet fler kandidater: Norman Osborns närvaro i uppföljaren skulle inte komma som en överraskning, och det har också ryktats om försök att knyta ihop Josh Tranks planerade "Venom"-spinoff med "The Amazing Spider-Man 2". Men jag är övertygad om att man inte kommer att återanvända de superskurkar vi har fått se i Sam Raimis versioner - Green Goblin, Dr Octopus, Sandman och Venom.

Det finns även superskurkar jag gärna skulle vilja se, men sannolikheten talar emot dem. De är Carnage, Electro, Hammerhead, Hydro-Man, Kingpin, Rhino, Morbius och Silvermane.

Vilken superskurk vill du se i "The Amazing Spider-Man 2"?

| 2 juli 2012 21:45 |