Skribent

Mats Karlsson

14 maj 2012 | 19:01

5 saker vi ser fram emot i Cannes

På onsdag drar den 65:e filmfestivalen i Cannes igång och här är de fem saker jag personligen måste göra i Cannes.

Det finns festivaler och det finns festivaler, men Cannes är utan tvekan den mest prestigefyllda av dem alla. Världens enda filmfestival som man inte behöver be alla heta skådisar och filmmakare att komma till. Nej, det är de själva som ber att få komma.

Hollywood i all ära, men här trängs verkligen kändisarna och möjligheten att missa en skådespelare eller filmmakare är lika med noll. Förr eller senare springer man på Spike Lee, Quentin Tarantino, Michael Moore eller Brad Pitt på gatan. Ett tu tre sitter man bordet bredvid Tarantino och käkar pizza, när man efter en stund inser att man faktiskt har valt hans favoritpizzeria i Cannes.

I år kan allt hända när de heta unga skådespelarna Zac Efron och Robert Pattinson kommer att vara på plats. Det kommer sannerligen vara ett paradis för autografjägare och paparazzis. Även i år kommer MovieZine vara på plats och bevaka festivalen och det är Alexander Dunerfors och jag själv som kommer slåss med övrig världspress för att se de intressantaste filmerna och intervjua de hetaste skådespelarna och regissörerna. Här är de fem saker jag definitivt inte kommer att missa i Cannes:

1. Specialvisningen av Steven Spielbergs nyrestauerade  "Hajen" och är det fortfarande samma slut kommer jag protestera och bua högljutt tills Spielberg kommer och förklarar sig.

2. Den heta paneldebatten mellan David Cronenberg och Lee Daniels, om vem som har den hetaste skådespelaren (Pattinson eller Efron). Jag chockar herrarna med att resa mig och hävda orädd att Rutger Hauer är den hetaste!

3. Reta upp Tarantino, genom att gå till La Pizza och käka pizza till vansinne, så att de inte kan göra någon pizza till dialogens mästare när han kommer dit. Jag själv kommer att sitta i hörnet och hånflina och invänta käftsmällen från Tarantino.

4. Lura i alla paparazzis att Alexander i själva verket är Lana Wachowski efter könsoperationen.

5. Jag kommer söka upp Cannes-akademien och kräva ett svar på varför de har dissat Ridley Scott och hans "Prometheus". Om jag blir utslängd kommer jag göra en Lars von Trier och tatuera in F.U.C.K på mina knogar.

Missa inte våra festivalrapporter och Cannesbloggen som kommer igång under veckan.

| 14 maj 2012 19:01 |