Film

Skribent

Alexander Svensson

5 april 2024 | 21:45

2026 kan bli musens år - Disney spikar datum för flera storfilmer

"Star Wars", "Toy Story" och "Moana" ska göra sommaren 2026 till en vinstaffär för Disney.
Disney ringer in helgen med att röra runt lite i sitt schema, och spikar premiärdatum för ett flertal filmer. Man passar också på att flytta på live-action-versionen av “Moana”.
 
Först ut av de aktuella filmerna är “Tron: Ares” med Jared Leto i huvudrollen, och Cameron Monaghan, Evan Peters och Gillian Anderson i birollerna. Filmen spelar just nu in för fullt, och får premiär den 10 oktober 2025.
 
Jared Leto kommer gömma sig bakom masken när "Tron: Ares" landar på biograferna.
 
Därefter vankas det rymdopera då “Star Wars” gör sin efterlängtade återkomst till biograferna med “The Mandalorian & Grogu”, som får premiär den 22 maj 2026.
 
Självklart ska den animerade delen av Disney också få vara med och leka. “Toy Story 5” är på väg, och premiär blir det den 19 juni 2026. Vilka strapatser leksakerna ger sig ut på den här gången återstår att se.
 
Maui kommer ta klivet in i live-action år 2026, återigen gestaltad av Dwayne "The Rock" Johnson.
 
Slutligen har vi live-action-adaptionen av “Moana”, där Dwayne Johnson bekräftats återvända för att spela Maui, vars röst han gjorde i den animerade filmen. “Moana” var tidigare tänkt att få premiär den 27 juni 2025, men nu har den flyttats tillbaka ett helt år, till den 10 juli 2026.
 
Tre stora Disney-premiärer spikade för sommaren 2026 med andra ord, och då har vi inte ens räknat in att ett par Marvelfilmer säkerligen lär komma indansande också. Går allt enligt planerna för Disney så går biosommaren 2026 i musens tecken.
 
Vilken av alla filmerna ser du mest fram emot?
| 5 april 2024 21:45 |