Serie

Skribent

Andreas Samuelson

21 februari 2021 | 12:00

11 gäststjärnor du glömt dök upp i ”Desperate Housewives”

I åtta säsonger fängslade damerna på Wisteria Lane oss med sina intriger i ”Desperate Housewives”. Men under åren fick de besök av en rad bekanta ansikten. Minns du de här gästskådespelarna?
”Desperate Housewives” blev en av 2000-talets mest ikoniska TV-serier när dess 180 avsnitt gick 2004-2012. Marcia Cross, Teri Hatcher, Felicity Huffman och Eva Longoria var några av TV-världens mest välbetalda och igenkännbara stjärnor i rollerna som Bree, Susan, Lynette och Gabrielle.
 
 
Inte oväntat var det många skådespelare – både okända och etablerade – som gärna ville ta del av det populära, prisbelönade dramat. Under seriens gång gästspelade flera stjärnor i mer eller mindre betydelsefulla roller. Minns du dessa?
 
 

1. Gary Cole – Wayne Davis (säsong 4)

 
Karaktärsskådespelaren som drog många garv med roller i ”Office Space” och ”Veep” var inte lika rolig när han dök upp på Wisteria. Rollen som Katherines (Dana Delany) psykotiska, alkoholiserade ex-man var en av säsong fyras värsta skurkar.
 
 

2. Frances Conroy - Virginia Hildebrand (säsong 5)

 
När Gabrielles man Carlos (Ricardo Antonio Chavira) anlitades av en sällskapssjuk, rik dam var det bäddat för drama. Gabrielle fick en mäktig rival i form av Golden Globe-vinnaren från “Six Feet Under” och “American Horror Story”.
 
 

3. Larry Hagman - Frank Kaminsky (säsong 7)

 
Vem spelar bäst en osympatisk skitstövel om inte gamle ”Dallas”-J.R.? Han dök upp som ny man till Lynettes mamma Stella (Polly Bergen) och visade sig snabbt vara ett riktigt svin. Plågan var dock kort då han dör mitt under en familjefotografering.
 
 

4. Armie Hammer – Barrett (säsong 4)

 
Den omtalade stjärnan spelade en knarklangande collegestudent som gör affärer med Susans man Mike (James Denton). Rollen filmades tre år innan Hammers stora genombrott som Winklevoss-tvillingarna i ”The Social Network”.
 
 

5. Heidi Klum som sig själv (säsong 6)

 
En stor del av Gabrielles bakgrund var jobbet som modell men ett besök i New York avslöjar att hon inte var så populär. Tyska supermodellen och TV-programledaren Klum spelar sig själv som säger ett sanningens ord till en näpen Gaby.
 
 

6. Jane Lynch – Maxine Bennett (säsong 2)

 
Redan etablerad via Christopher Guests komedier, men tre år innan genombrottet som idrottsläraren Sue i ”Glee”. Emmyvinnaren spelade en väninna till Bree vars brunch avbryts av FBI som griper henne för slavarbete hon driver i källaren.
 
 

7. Chloe Moretz – Sherri Maltby (säsong 3)

 
I sitt karriärsökande prövar Gabrielle under en tid att skola unga flickor till skönhetstävlingar. En av dem spelas av den blivande ”Kick-Ass”-stjärnan men det slutar inte bra när Gaby försöker dejta pappan till Sherris sluga bästis.
 
 

8. Sarah Paulson - Lydia Lindquist (säsong 4, 8)

 
Innan hon blev en av Ryan Murphys favoritskådespelare så hade Paulson en återkommande roll som Lynettes syster. De bråkade först om ansvaret för deras bråkiga mamma, senare lade sig Lynette i Lydias förhållande med en hippie.
 
 

9. John Slattery – Victor Lang (säsong 3-4)

 
I samma veva som Slattery blev Roger Sterling med hela världen i ”Mad Men” hade han en mindre trevlig roll som Gabrielles nya man, en borgmästarkandidat. Han blev både hotfull och till slut våldsam innan ett vasst staket gjorde processen kort med karln.
 
 

10. Lily Tomlin – Roberta Simonds (säsong 5)

 
Karen McCluskey (Kathryn Joosten) var Wisteria Lanes bitska granntant och vem bättre passad som hennes lika kaxiga syster än veteranen Tomlin? Hon hjälpte Karen att luska ut Dave Williams (Neal McDonough) mystiska hemlighet.
 
 

11. Danny Trejo – Hector Ramoz (säsong 2)

 
Robert Rodriguez-veteranen, “Machete” själv, gjorde ett kort inhopp som Carlos gamla cellkamrat från fängelset. Trots hans lite avskräckande uppenbarelse så handlade det om att hjälpa Gaby sörja och komma över sitt missfall.
 
 
Vilka gästskådespelare minns du?
| 21 februari 2021 12:00 |