Twilight Portrait (2011)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
När Marina blir överfallen av några polismän förändras något inom henne och hon bestämmer sig för att hitta förövaren, men kommer hon att utkräva hämnd? Korruption och tvetydighet är kärnan i Angelina Nikonivas mörka debutfilm som väckt provokationer och beundran i hemlandet. En laddad studie i feminism, offermentalitet och det mänskliga psyket.
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
Läs recension
2.5 av 4 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: TWILIGHT PORTRAIT

Obehag i ett skitigt Ryssland
#SFF11 - En gång i tiden började Olga Dykhovichnayas manus till "Twilight Portrait" som en hämndhistoria.

Hon spelar själv huvudrollen som Marina, som våldtas av flera polismän. Hon förändras, föga förvånande, och bestämmer sig för att leta upp gärningsmännen. Det är då historien tar en mer oväntad vändning. Det är då hennes hämnd får ett annorlunda uttryck.

I händerna på Angelina Nikonova, regissör och medförfattare, utvecklades "Twilight Portrait" till någonting mer, någonting tvetydigt, någonting mycket mer intressant än en simpel hämndhistoria. Och jag vill inte kasta skit på hämndhistorier, älskar dem och en del av mig hade hoppas på en sådan här, men samtidigt lyckas den här versionen av händelserna leverera fler tillfällen till eftertanke och så mycket mer obehag.

"Twilight Portrait" är filmad i HD med stillbildskameror (ja, videofunktionen har förstås utnyttjats, kanske bör förtydligas, gissningsvis är det systemkameror som har använts) och jag gillar effekten. Den speciella visuella stil, den jag själv ogillar, som ofta följer med filmer filmade i HD (om man inte är exempelvis David Fincher) finns här men inte tydligt. Nikonova lyckas förmedla det skitiga, emellanåt nästan dokumentärt, i ett modernt korrumperat Ryssland, med den påverkande tydligheten hos en ständigt närvarande kamera.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!

Veckans populära filmer

Visa fler