Hitler in Hollywood 2011

Drama
Belgien
86 MIN
Engelska
Franska
Portugisiska
Hitler in Hollywood poster

Synopsis

Maria de Medeiros spelar sig själv och introducerar sig som ?den där tjejen från Pulp Fiction? i denna mockumentär om slaget om filmens världsherravälde - Hollywood eller Europa. En roadmovie som söker en av filmhistoriens pusselbitar men också ett manifest för den europeiska filmkonsten. Den röda tråden är sökandet i Stasiarkiven och hos brittiska MI5 efter den försvunna filmen som visar att Hitler var i Hollywood.
Ditt betyg
2.5 av 2 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Hitler à Hollywood
Språk
Engelska , Franska , Portugisiska
Land
Belgien
Längd

Recensent

Andreas Samuelson

5 februari 2011 | 21:29

Lekfullt men svagt experiment

Maria de Medeiros (Bruce Willis flickvän i "Pulp Fiction", en roll hon ständigt återkopplas till) gör en dokumentär om skådespelerskan Micheline Presle men snubblar i sökandet efter en försvunnen film Presle medverkat över trailern till en film som bevisar att Hitler besökt Hollywood.

Medeiros börjar ihärdigt försöka leta upp filmen tillsammans med sin kameraman i bl.a. Stasiarkiven och brittiska MI5 men motarbetas av flera högt uppsatta människor och jakten blir allt farligare. En påhittig, lekfull mockumentär om den ständigt omdiskuterade skillnaden mellan Hollywood och Europas filmvärld. Många filmpersonligheter spelar sig själva och man hyllar glatt gammal, traditionell filmstil i både stil och genrebyte (både humor, romantik, spänning och drama varvas effektivt med varandra).

Medeiros (som till skillnad av vad man kan tro enbart medverkar som skådespelerska) har rätt tajming och utstrålning för huvudrollen. Tyvärr blir det aldrig mycket mer än ett för stunden underhållande, finurligt experiment med ett svagt slut. Det bränner aldrig riktigt till och man saknar det insiktsfulla debattinlägg som den gärna utger sig att erbjuda. Är man en älskare av fransk film (och dess stjärnor) är det dock ett oundvikligt måste.

| 5 februari 2011 21:29 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Hitler in Hollywood
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu