Hitler in Hollywood (2011)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Maria de Medeiros spelar sig själv och introducerar sig som ?den där tjejen från Pulp Fiction? i denna mockumentär om slaget om filmens världsherravälde - Hollywood eller Europa. En roadmovie som söker en av filmhistoriens pusselbitar men också ett manifest för den europeiska filmkonsten. Den röda tråden är sökandet i Stasiarkiven och hos brittiska MI5 efter den försvunna filmen som visar att Hitler var i Hollywood.
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
Läs recension
2.5 av 2 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: HITLER IN HOLLYWOOD

Lekfullt men svagt experiment

Maria de Medeiros (Bruce Willis flickvän i "Pulp Fiction", en roll hon ständigt återkopplas till) gör en dokumentär om skådespelerskan Micheline Presle men snubblar i sökandet efter en försvunnen film Presle medverkat över trailern till en film som bevisar att Hitler besökt Hollywood.

Medeiros börjar ihärdigt försöka leta upp filmen tillsammans med sin kameraman i bl.a. Stasiarkiven och brittiska MI5 men motarbetas av flera högt uppsatta människor och jakten blir allt farligare. En påhittig, lekfull mockumentär om den ständigt omdiskuterade skillnaden mellan Hollywood och Europas filmvärld. Många filmpersonligheter spelar sig själva och man hyllar glatt gammal, traditionell filmstil i både stil och genrebyte (både humor, romantik, spänning och drama varvas effektivt med varandra).

Medeiros (som till skillnad av vad man kan tro enbart medverkar som skådespelerska) har rätt tajming och utstrålning för huvudrollen. Tyvärr blir det aldrig mycket mer än ett för stunden underhållande, finurligt experiment med ett svagt slut. Det bränner aldrig riktigt till och man saknar det insiktsfulla debattinlägg som den gärna utger sig att erbjuda. Är man en älskare av fransk film (och dess stjärnor) är det dock ett oundvikligt måste.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!

Veckans populära filmer

Visa fler