Chatroom (2010)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Regissören Hideo Nakata ("Ringu", "Dark Water") har lämnat Japan och skräckgenren för att göra en psykologisk thriller i England. En grupp ungdomar samlas på en chattsida för att under anonymitet diskutera sina problem. Där träffar de William spelad av Aaron Johnson ("Kick-Ass"), en karismatisk yngling som tar på sig rollen att leda dessa terapeutiska samtal. När så en av deltagarna avslöjar lite för mycket om sin depression blir den manipulerande William våldsamt intresserad men inte av välvilja.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: CHATROOM

Obehagligt psykopatchattande

Hideo Nakata, regissören av japanska kultskräckisar som "The Ring" och "Dark Water" (originalen alltså...) är tillbaka - på brittisk mark. Och med en psykologisk thriller, en genre han hanterar hyfsat väl.

Storyn kretsar kring fem ungdomar som möts på en chattsida där de anonyma ska prata om sina problem. Men grundaren av forumet, den manipulerande, självmordsbenägne William (Aaron Johnson), lockar fram de andras mörkaste sidor och hemligheter och blir besatt av att utnyttja dem. "Chatroom" är först och främst en väldigt häftigt visuell film där chattsidan symboliseras genom en lång, kuslig korridor med surrealistiska rum som skulle göra David Lynch grön av avund. Lyckligtvis blir det inte tonvis av bilder på tonåringar vid datorer men i slutändan är det ändå det filmen handlar om.

Även om karaktärernas historier berör så blir thrilleruppbyggnaden av fara rätt svag då rollfigurerna helt enkelt loggar ut när det blir otäckt. Endast i slutet får man upp adrenalinet en aning men då är det för sent och klimaxet håller inte riktigt heller. Men det är fina prestationer från de unga skådespelarna, särskilt "Kick-Ass"-stjärnan Johnson som gör en förstklassig psykopat, och Nakata skapar som alltid en stilsäker, stämningsfull och stundtals obehaglig film.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Jedi.Smilla
Inte ens A-T Johnson fick mig att vilja se klart filmen, tyvärr! 1/5
8964-1
Nu har jag sett filmen, och hade man beskrivit mer utav filmens handling och dylikt hade en del överraskningsmoment gått förlorade:)

Haha jag gillar din sammanfattning, Patrik... Chatroom var inte helt och hållet crap, men ingen ny favoritfilm heller direkt. Halvbra, blir mitt slutomdöme om den här.
P U T T E
Bara för skojs skull så kan jag fatta mig ännu kortare;

Crap!

Logging Out...
Visa fler (2)

Veckans populära filmer

Visa fler