Chatroom 2010

Drama Thriller
Storbritannien
107 MIN
Engelska
Chatroom poster

Synopsis

En grupp ungdomar samlas på en chattsida för att under anonymitet diskutera sina problem. Där träffar de William, en karismatisk yngling som tar på sig rollen att leda dessa terapeutiska samtal. När så en av deltagarna avslöjar lite för mycket om sin depression, blir den manipulerande William våldsamt intresserad men inte av välvilja.
Ditt betyg
2.4 av 38 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Chatroom
DVD-premiär
25 maj 2011
Språk
Engelska
Land
Storbritannien
Distributör
Scanbox Entertainment
Längd

Recensent

Andreas Samuelson

7 februari 2011 | 03:24

Obehagligt psykopatchattande

Hideo Nakata, regissören av japanska kultskräckisar som "The Ring" och "Dark Water" (originalen alltså...) är tillbaka - på brittisk mark. Och med en psykologisk thriller, en genre han hanterar hyfsat väl.

Storyn kretsar kring fem ungdomar som möts på en chattsida där de anonyma ska prata om sina problem. Men grundaren av forumet, den manipulerande, självmordsbenägne William (Aaron Johnson), lockar fram de andras mörkaste sidor och hemligheter och blir besatt av att utnyttja dem. "Chatroom" är först och främst en väldigt häftigt visuell film där chattsidan symboliseras genom en lång, kuslig korridor med surrealistiska rum som skulle göra David Lynch grön av avund. Lyckligtvis blir det inte tonvis av bilder på tonåringar vid datorer men i slutändan är det ändå det filmen handlar om.

Även om karaktärernas historier berör så blir thrilleruppbyggnaden av fara rätt svag då rollfigurerna helt enkelt loggar ut när det blir otäckt. Endast i slutet får man upp adrenalinet en aning men då är det för sent och klimaxet håller inte riktigt heller. Men det är fina prestationer från de unga skådespelarna, särskilt "Kick-Ass"-stjärnan Johnson som gör en förstklassig psykopat, och Nakata skapar som alltid en stilsäker, stämningsfull och stundtals obehaglig film.

| 7 februari 2011 03:24 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Chatroom
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu